sâmbătă, 28 aprilie 2012

O Pesa (CCCXIII)

Imi plac coverurile, nu stiu de ce, cu cat mai diferite de original cu atat mai bine.
Trentemøller - Blue Hotel

O pesa (CCCXII)

Sebastien Tellier a mai scos un album, nu l-am ascultat pe tot, am  ajuns doar la pesa a dooa da' am decis ca-i bun. (merge mai tare)
Sebastien Tellier - The Colour Of Your Mind

vineri, 27 aprilie 2012

Dubla 3 (CDLX)

Multi oameni zic ca este extraordinar sa ai copii pentru ca ai sansa sa te joci iar cu lego. Mai sant multi oameni care zic ca nu exista ceva mai dureros decat sa calci pe o pesa de lego, astia cred ca n-au calcat niciodata pe un jack audio. N-o sa intru-n analiza parinte-bucurie-lego si cat de usor e sa-ti cumperi dracu lego si sa-l combini cu anticonceptionale, nu-ti mai pierde nici un papa-lapte piesele. Oricum, cam la fel e si sa ai o prietena cu 7 ani mai mica, trebuie sa revezi toate filmele alea din '80, ca te simti dator, ce, n-ai vazut First Blood? Cum sa nu vezi Die Hard? Si asta fac eu cu pisi, bagam 80's classics ca sa-i facem educatie, ea adoarme si dup-aia dimineata ma-ntreaba ce s-a-ntamplat, eu o-njur scurt si deaulod Back to the Future ca nu vrea sa vada Dirty Dancing sau Road House, weirdo. Deci am vazut First Blood si Die Hard, amandoo filme inca foarte bune pentru duminica seara si nu numai, First Blood are sunetu cam ca la filmele romanesti da-i ochei, yippee ki yey.
Si-am mai fazut un film destul de tare, mai nou, 2009 nou, The Double Hour, La Doppia Ora ca-i italian, cred defapt ca asta-i chiar un film foarte bun daca stau sa ma gandesc putin, da, e.

miercuri, 25 aprilie 2012

Tri-Dubla 3 (CDLVIX)

 Am văzut mai mult seriale aici, în sunny Chitila, cum ar fi Carnivale, pe care l-am abandonat că-i naşpa, East Bound and Down care-i ok sau The IT Crowd care-i awesome. Şi apoi am zis ia să văd eu nişte filme, să vedem ce mai mişcă pe frontul ăsta. Nimic este răspunsul la această întrebare. Nimic nu mişcă pe frontul ăsta.
 Dark Tide crecă e făcut de sud africani sau ceva, nu ştiu. Nimeni nu ştie. Care-i treaba cu Dark Tide? E foarte nasol. Halle Berry face un rol de căcat, bine, nimeni nu se aşteaptă de la Halle Berry să facă roluri uşor menţionabile. Dark Tide e un film d-ăla de comedie neintenţionată. Halle ar fi eroina principală care este o femeie independentă şi cu personalitate şi chestii da e cel mai mare douchebag de la Ami de la Miami Ink încoace. Care-l şi întrece. Este o chestie aşa, nici nu ştiu cum să zic, mai bine vă povestesc filmul. N-o să fac asta, n-o să vă povestesc filmul.

Immortals e cu un flăcău din The Tudors. E de căcat. Ar trebui să fie un film de acţiune şi, după cum bine zicea Tuşat aseară, filmele de acţiune din ultima vreme nu au mai deloc acţiune. E un pic la început, ca să-ţi faci aşa, o idee despre caracterul nepătat al protagonistului şi despre inima lui de aur şi apoi canci, mai e nişte acţiune pe la sfârşit, şi aia cam nasoală, restu e dialog şi plimbări prin munţi.

Kate Beckinsale asta, care eram convins că-i Kate Beckindale sau Kate Beckinsdale sau ceva, da nu e, are o grămadă de fani, cum s-ar spune, are fani căcălău. E cam nasoală şi asta. Filmu e uşurel, doar o oră jumate cum îi şade bine unui film uşurel. Efecte cam nasoale, avem un copi de 12 ani hibrid vampir vârcolac sau ceva, foarte urât arată copii ăştia. Vampirii ca vampirii, pana mea, doo perechi de colţi şi nişte ochi albastru deschis sau ceva şi gata, da la vârcolaci se putea face ceva mai decent la fx da nu, de ce să se facă? Să nu se facă. În ăsta joacă un alt flăcău din The Tudors, ceea ce nu mi-a lăsat nicio impresie.


În altă ordine de idei, a fost calumea azi dimineaţă la 6 în Cotroceni, eram uşor abţiguit, cum îi şade bine marinarului dimineaţa, şi era soare şi cântau toate păsărelele alea urbane, era verdeaţă de-aia de primăvară peste tot, ce să mai, lux. Şi apoi la metro s-au potrivit toate, am coborât pe scările pe care trebuia să cobor, am luat metrourile pe care trebuia să le iau, fără să mă întorc din drum, au venit la fix pe pix, am ieşit de la metro la 1 mai şi micro de Chitila a plecat imediat, se potriveau toate ca o mănuşă. Mai în faţă de mine stătea o ţigancă şi nu ştiu cum stătea că o vedeam aşa, din semi profil şi am zis ia uite şi la ţiganca asta, e cea mai frumoasă ţigancă pe care am văzut-o vreodată. Şi când a coborât şi am văzut-o pe geam mai de departe avea un ochi din ăla ca Diana Ross, chiompalău discret da vizibil în draci. Ochi din ăla care dacă te uiţi în el îţi vede până-n suflet şi te face să te uiţi sub pat după monştri când te duci seara la culcare. 
Mai jos, un cadou.






luni, 23 aprilie 2012

Nu e doo ca Canon.

Nu mai aveau pe negru.
Mie-mi place canon, adica e ochei, canon are ceva prietenos asa... si cand vorbesc de canon, sa ne fie clar, vorbesc de compacte, DSLR-urile-s pentru oameni pe care nu-i deranjeaza sa arate ca niste turisti in propriul lor oras, eu sant into aparate de buzunar, aparatele mari, oricat de bune ar fi, cel mai bine fac alt lucru, si anume te fac sa arati ca un dobitoc. Daca nu traiesti din fotografie, nu vad un motiv intemeiat sa mergi cu doo kile atarnate de gat peste tot. Si lasa-ma sa-ti zic coaste, tehnologia asta evolueaza ca ebola, mi-am luat cu 350 de lei un canon mic de buzunar de 14 mp (bine, asta nu prea conteaza, il tin pe 9) care are si manual (bine, aproape manual) filmeaza HD si mai are inca o chestie si anume miniature effect (si pe video) cu setari destul de extinse daca pot sa-mi permit acest cuvant, mda, nu-s mare fan al efectelor de pe aparatele de buzunar da' asta-i destul de cul, mai ales ca nu trebuie sa-l folosesti doar pentru asta, poti sa faci si alte chestii cu el. A trebuit sa-mi fac iar cont pe iutub ca sa pun filmu' asta, eu si iutub am avut ceva probleme-n trecut, santem ochei acum, ca sa pot sa postez HD a trebuit sa le dau si numaru' de telefon, e ochei, nu-s paranoic.
Inca nu l-am prins eu cum trebuie da-l simt ca poate.

miercuri, 18 aprilie 2012

duminică, 15 aprilie 2012

Buluc 3000

Azi mi-a dat sms Paximo si mi-a zis ca Pisici si Zombie a pus cea de-a 5-a garoafa in buchetul de primaveri, lucru care, putem cu totii cadea de acord ca nu-i mare eveniment... totusi o sa facem un buluc. Azi am facut chestia asta: E un fel de opus volumetric, asta daca opus volumetric inseamna ce cred eu ca-nseamna, nu m-am hotarat inca daca sa mi le pun p-amandoo una langa alta pe perete sau daca sa dau una cuiva care trece foarte rar pe la mine ca sa-i vad reactia cand incearca sa descifreze misteru'. O sa le pun una langa alta ca nu prea ma intereseaza reactiile oamenilor.
Am vazut niste filme, My Week with Marilyn care-i nasol, boring asa... eu tot zic ca e prea overrated Marilyn asta, ca si Jacqueline Kennedy Onassis, macar Marilyn era buna si-si producea existenta, Jaclin era si nasoala si se si prostitua ca o taratura. Ca tot a venit vorba de chestii overrated am vazut si Shame, un filme despre problemele oamenilor bogati, despre un flacau obsedat de sex, nu-nteleg, atata timp cat ai bani de curve de lux si de net nu vad nici o drama acolo.
Mission Impossible 4 e un film foarte bun de duminica seara, Man on a Ledge e un film slabut de duminica seara. A aparut de ceva vreme cred, da' abia am descoperit aceasta, sezonul 3 din Eastbound & Down, lucru extraordinar, il recomand cu acesta ocazie.Ia auzi o pesa care suna la voce putin cu Depeche:
Topazz - Behind the wheel
Asa... la Bube-Tieturi-Juleala n-am gasit nimic de pus, nu stiu, am avut grija de mine in ultimu' timp, asa c-o sa punem o poza c-o inima ranita in pijamale, Boshu s-a despartit de nevasta-sa, stim cu totii cum e, doare. Uit-o si pe fufa lux, e cam aurolaca in poza asta, s-ar putea sa ma puna s-o dau jos, nu stiu: Pentru micul ghid turistic a trebuit sa intru adanc in arhive pentru ca n-am mai practicat turism din '96, turismu-i pentru turisti. Prezentam Praga, un loc destul de cul:Ia uite ce evil-eye are baba aia:Uite si casa si masina, alea-s toate Dacii 1300 fix: Si desigur, niste cronologic:
0701201201042012

luni, 9 aprilie 2012

O Pesa (CCCX) Cronologic Vorbind (XX)

Cleopatra prin late 70's
Cleopatra mai incoace Am descoperit un serial englezesc destul de cul, ii zice Shameless, pisi a facut chiar o pasiune... in fine, si-n unu' dintre episoade, la o petrecere, astia asculta pesa asta:
Living Joy - Dreamer
Destul de tare pesa asta, party-hardy.
In alta ordine de idei hai sa-ti spun ce ma amuza, ma amuza oamenii aia care au iesit din tara 3 luni si nu mai inteleg Romania, "de ce nu se poate si aici ca la Bruxel?", sa mori tu, "ce mizerie e pe strada", aveai de gand sa te-ntinzi pe jos?, "ospataru nu mi-a zambit", taci ma si mananca-ti micu'. Cat timp exista locuri unde se fumeaza si se bea bere cu 5 lei eu zic ca santem bine. A, ma mai amuza ceva, tinerii aia care au facut un curs de comunicare prin corespondenta sau ceva si au texte d-alea "bla-mna;flcts", ce-ai facut ma, te-au invatat aia sa comunici si nu zici nimic, pui cuvinte unu' dupa altu doar ca sa se auda ceva si ma-ntrebi daca mai vreau sa tin usa aia deschia, da, imi place usa aia deschisa, "da e cam curent", pai spune dracu' ca te deranjeaza curentu', nu ma-ntreba daca imi place mie, ce legatura are?

duminică, 8 aprilie 2012

O Pesa (CCCIX)


Mda, asta-i o poza destul de frichi. Kasper Bjørke a mai scos un album care este ochei, defapt acum il ascult si cam grows on you, e destul de tare.
Kasper Bjørke - Deep Is The Breath ( cu Emma Acs)
In alta ordine de idei, ai incercat vreodata sa-ti sufli nasu-n timp ce te pisi... si cand zic in timp ce te pisi zic in sensul in care esti barbat adevarat si te pisi din picioare fara sa ridici colacu... lasa-ma sa-ti zic ca asta nu-i o idee buna, nu doar pentru ca dai mult pe langa cat si pentru ca ti se mareste jetu, it's a lose-lose situation.

vineri, 6 aprilie 2012

O Pesa (CCCVIII)

Groundislava - Creeper Shit
Largo Winch e un comic belgian, o serie destul de restransa, genu' ala de comic care nu-i mai mult decat o lectura de metrou, e cu aventuri, actiune, comploturi, perfect pentru nenorocitii care fac naveta. S-a facut si un film exact dupa numaru' asta "The Heir", mi-am zis ca poate-i super pentru duminica seara eu chiar gandindu-ma ca s-ar face un film bun de duminica seara dupa comicu asta de metrou... nu stiu ce sa zic, are actiune si tot ce trebuie da-i boring, nu-nteleg cum reuseste ca eu-s usor de multumit cand vine vorba de filmele de actiune. In fine, si ta-su lu' Largo are o insula necartata prin Mediterana pe undeva, cu un lac in mijloc si o abatie sau ceva abandonata acolo, harcor... si cum mergeam eu spre casa imi imaginam asa cum as putea s-o ard si eu astfel sau in alte setapuri asemanatoare si mi-am dat seama ca fac asta destul de des, cand merg pe jos si e liniste, imi imaginez c-am extraordinar de multi bani si cum as arede-o eu all excentric 'n shit... dup-aia, nu mult dupa ce termin de construit totu' devin paranoic, vrea cineva sa ma omoare, sa-mi fure banii, imi fac armate intregi, forturi, flote, program spatial si pana la urma ma gandesc ca nu merita sa ma complic.

miercuri, 4 aprilie 2012

O pesa (CCCVII)

Se ştie, fashion is danger.

În altă ordine de idei am găsit o carte pe care o caut de foarte mult timp. Ideea e că ce credeai că e minunat la 16 ani e aşaşiaşa la 32. Ceea ce e de căcat. Nu m-am acrit sau nu ştiu ce, crecă doar m-am săturat de Chitila. Crecă sigur m-am săturat de Chitila. Fuck you, Chitila, cu frizeriţele tale cu tot. Mai sus aveţi picioruşele lu Pisi.

duminică, 1 aprilie 2012

Mic Ghid Turistic (XVIII)


Braşov, un oraş ok.
 De fapt Braşovul este mai mult decât ok, este foarte ok.

 Are bastioane şi chestii, turnuri, medieval like.

 Curăţel spre curat, fără câini comunitari bagabonţi, fără gunoaie dar cu beggări şi clovni d-ăia dubioşi cu baloane.

 Pitoresc cum ar veni, bine, am prins şi-o vreme melancolică.

 Aici avem o pânză de păianjen îmbibată de roua dimineţii primăvăratece chestii&stuff.

 Aicia avem Biserica Neagră care este destul de ok şi pe dinăuntru.

 Poftiţi la cafele vă rog.

Dacă era deschis duminica să mor eu dacă nu dădeam 5 lei să văd comunitatea evreilor băşinoşi din Braşov.

O Pesa (CCCVI)

Byetone - T E L E G R A M M
In alta ordine de idei, nu stiu exact ce se-ntampla in Bucuresti, sau poate doar pe rutele pe care o ard eu ca nu mai exista iluminat stradal, lucru care nu pot sa zic ca ma deranjeaza, si cum mergeam eu spre casa aseara putin matol c-am baut cu Boshu ca s-a despertit de nevasta-sa si pleaca in provincie sa munceasca pamantu', asta fiind un vis d-al lui, ce-mi vad ochii? Niste flacai scuipau foc in Izvor, super frichi, cand m-am apropiat putin s-a destramat vraja aia care de departe parea Mad Max beyond Thunderdomish asa, erau niste grasi care macelareau o coregrafie deja defecta, lumea se adunase asa c-am intins-o catinel spre casa.