sâmbătă, 29 iunie 2013

Recipes from the Dungeon (II)

Pisi pare destul de low maintenance, mananca doar lipie, dar e oare astfel? Framanta niste faina cu iaurt, praf de copt si sare, framanta bine, taie coca in doo, una din bucati mai framant-o cu niste mac, framant-o bine, acopera una dintre ele ca sa nu se usuce si p-ailanta intinde-o, intinde-o subtire, arunc-o in tigaie si acoper-o. pana se face pe o parte facem un amestec de ulei, usturoi si sare. S-a facut p-o parte, intoarce-o, da-o cu usturoi si acoper-o iar. 
Pe partea cealanta, la mine, o ciorba de burta... arunci niste ciolane, carne, burta si legume intr-o oala si le lasi sa fiarba, albesti treaba la sfarsit si-i dai cu usturoi, din albusurile care au ramas de la liezon iti faci o omleta cu dovlecei.
Doo tipuri pentru ciorba de burta: pentru un alb profi, la o cutie de jumate de smantana grasa, 3/4 cutie de iaurt si doo galbenusuri, teluite bine si aduse foarte aproape de temperatura ciorbei inainte de amestec si tipu doi, pentru o culoare caluma se rade un morcov, se pune-ntr-un tifon sau ceva si se arunca-n treaba cu un minut inainte de finish.
 Home made fettuccine cu shrimpi si dovlecei in sos de unt si lapte de cocos, suna fancy da' te duce la maxim 25 de lei - 4 portii decente sau na... 2 portii normale pe scala Paximo. Ca tip asa, srimpii merg foarte bine cu unt, lamaie, usturoi si piper. Dovleceii ii tai cu peeleru pe lung ca sa arate la fel ca fetucinele.

 Barbeq cu salata, am crezut ca eu am inventat peptu de pui umplut cu chestii la gratar, n-am facut aceasta. N-am tipuri pentru barbeq pentru ca babequu e foarte greu de stalcit, na, am mancat si gratare nasoale da' in general trebuie sa fii destul e mongoloid ca sa strici un gratar. Am totusi un tip, sa nu-ti dai basini cand faci gratar, ca detii vreun secret sau ca ai o metoda, nu e cul. Pentru un dresing de salata extraordinar faci in felul urmator: o lingura de maioneza, o lingurita de mustar, o lingurita de pesto (preferabil de busuioc), o lingurita de miere, zeama de la aproape jumatate de lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Nu-ti ies poached eggsurile asa elegante ca ale mele?  Hai sa te rezolv, fierbem niste apa intr-o oala mai maricica, punem in apa aia o lingurita de otet si putina sare, spargem ou' intr-un castronel sau ceva si cand apa face bulbuci dam focu la minim si facem un vartej sanatos cu telu in treaba, dam drumu' la ou in mijlocu' vartejului si-l lasam acolo 3 minute fix, simmering cum ar veni. Sosu ala rosu e o smecherie personala pe baza de rosii si ardei copti, ii spun Tusat's Special Sauce. A, si ciorba de burta.
Aripi cu cartofi si blue cheese dressing. Si ala suna fancy da' gasesti branza albastra buna la 6 lei. Ca manevra de incorporare a branzei mai usor in sos bag-o juma de ora la congelator inainte s-o dai pe razatoare.
Fish chowder in romana s-ar traduce ca un fel de mancare alba cu peste sau ceva. Codu' congelat e 17 lei si ala proaspat 84, deci depinde de posibilitati. Fara tipuri, am urmat exact reteta asta si a iesit lux.

marți, 25 iunie 2013

joi, 20 iunie 2013

Recipes from the Dungeon

Pisi e pe alb si da, asa mananca pisi ochiurile. Baconu-i prea scump? Ia baconu saracului, kaiser, are acelasi gust dupa ce-l tragi la tigaie pentru ignoranti ca mine. Also, pisi nu mananca resturi, deci pe negru avem resturi de gratar cu resturi de mamaliga si resturi de la ochiurile lu pisi.
 Omleta a la Lenus e o omleta cu cartofi, also ceva elegant e mamaliga cu parmezan la gratar.
 Pisi a vrut o lipie cu mac si una cu cascaval, eu mi-am facut una cu sos de rosii, mozzarella, sunca, masline si ardei. Pentru lipie simpla bagi faina cat cuprinde in juma de kil de iaurt mai gras, sare si o lingura rasa de praf de copt.
 Risotto is gay for rice, se face cu orez arborio, e mai complicat, vezi pe gugal.

 Homemade pasta e ca pasta numai ca muncesti mult mai mult si te simti mai bine cu tine, dupa ce framanti ca nebunu la aluatu' ala simti ca-ti meriti mancarea.

miercuri, 19 iunie 2013

Dubla 3 (CDLXXXV)

Breathing e un austriac bunicel.
La Migliore Offerta e un italienesc destul de bun.
War Witch e un canadian bunicel.
The Music Never Stopped are o idee bunicica, nu e rau da' e cam boring.
Weekend e un film cu poponari, nu l-am vazut pana la sfarsit, e foarte gay.
Three Miles from Molkom am crezut ca-i mockumentar da' se pare ca-i destul de documentar  defapt, interesant, in cazul asta, daca intr-adevar nu-i nimic regizat e destul de tare.
Assault on Wall Street e ieftin si se simte, cam ca sosetele supraelastice.
Side Effects nu e rau deloc.
A Good Day to Die Hard e destul de nasol, nu prea merge nici de duminica.
Starlet e destul de tare, are ceva...
Bullet to the Head merge de duminica.
The Numbers Station sucks balls.
Jack the Giant Slayer isi face treaba de duminica seara.
Smashed e cu alcolisti, slabut da nu prost, e genu ala de film la care te uiti si te-ntrebi "Who the fuck talks like that?"
Stoker e bunicel spre bun.
Snitch e un film cu The Rock fara actiune, imagineaza-ti.
Identity Thief e slab.
Si War Horse e foarte nasol, nasol as in cancer nasol.

sâmbătă, 15 iunie 2013