vineri, 30 aprilie 2010

O pesa (LXXVI)






Dubla 3 (LVI) Grey Gardens x2

Grey Gardens (1975) este un documentar despre verisoara primara a lu' Jacqueline Kennedy Onassis, Edith... un semnal de alarma pentru toate fetele batrane wanabiz. Grey Gardens (2009) e un film biografic tot desprea ea itfigars. In linii mari Edie a avut o copilarie normala, dup-aia a ars-o boem in marele oras pe cheltuiala lu' taticu, si-a pierdut mare parte din par intr-un atac de Alopecia, s-a intors acasa la ma-sa in East Hampton, s-a urcat intr-un copac si si-a dat foc la paru' care mai ramasese dupa care lucrurile s-au linistit in mare parte... in fine, gasiti mai multe despre ea pe uichipedia. Il recomand apasat ca Paction pe ala din '75.

Dubla 3 (LV) Papillon

Că tot suntem la capitolul Steve McQueen iese la interval şi Papillon.
Henri Charriere se naste în Franţa, 1906, face pe mafiotul şi omoară un peşte, e condamnat la închisoare pe viaţă şi 10 ani de muncă silnică. Evadează de nenumărate ori, blablabla, ultima oară în Venezuela unde se stabileşte şi se apucă de restaurante. În '69 publică Papillon, în '73 participă ca consultant, vezi bine, la filmările lu' Papillon. Moare tot în '73 de cancer la gât.

joi, 29 aprilie 2010

Dubla 3 (LIV) The Great Escape


Azi un clasic, pentru că unde-am fi fără clasici. Nicăierea.

Evolutions - TWD (XII)

Soon enough, cum ar veni, DMZ.

miercuri, 28 aprilie 2010

O pesa (LXXV)


The Cinematic Orchestra. E un viedoclip in care nu se-ntampla mare lucru, am invatat sa stau in banca mea dupa reviuu pe care l-am primit la ultimu' meu videoclip mai dinamic.

marți, 27 aprilie 2010

Dubla 3 (LIII) Anime special.

N-o sa ma infund prea mult in descrieri si explicatii, toata lumea stie ce e animeu' si cu ce se mananca, orez si peste. Dupa mine-s doo feluri de animeuri... sau patru, nu stiu exact, le prefer p-alea cu actiune pentru ca spre deosebire de filmele americane au o poveste solida si un badicaunt mai mare, mda, am comparat desenele animate japoneze cu filmele de actiune americane si mi se pare normal. Princess Mononoke e mai delicat, cu natura fragila si chestii da' nu se jeneaza sa taie un gat sau sa-mpuste pe cineva direct in fata.
Ghost in the shell te loveste la dejavu pentru ca tot videoclipu' de la King of my castle (Wamdue Project) e cu scene din film, desi melodia nu-i pe coloana sonora.
Ninja Scroll pe langa toata ninjareala are scurte scene de pornache, sau doar una, nu mai stiu si Vexille are cea mai infipta poveste.









luni, 26 aprilie 2010

Dubla 3 (LII) La Haine


Un arab, un evreu si un african... prieteni, pare ciudat da-n projects-urile din Paris se pare ca e posibil. La Haine e un film foarte bun, il recomand. Am vrut sa-l prezint mai detaliat da' sta proasta langa mine si rade ca folosesc cuvinte ca incursiune. Si sauntracu' e destul de tare:

Dubla 3 (LI) The Wrestler

Nu prea halesc io filmele care o iau incet, da' in calitate de desenator tehnic (cu creionu') intr-o lume digitala n-am cum sa nu ma identific cu un wrestler cardiac sau cu o stripera trecuta careia i se-nfig din ce in ce mai putini bani la chiloti. The Wrestler imi place sa cred ca-i filmul generatiei mele, generatie care a scos pe banda barmani, ospatari, vanzatoare la butic, croitorese si soldatei... care desigur sant oameni de treaba si nu trebuie neaparat sa aspire la mai mult pentru ca din cate am observat o duc mai bine decat corporatistii "realizati". Am pus bucata asta doar pentru ca-s de acord cu ei apropo de Kurt Cobain.

Dubla 3 (L) Office Space

Office Space (1999) e o comedie destul de tare, imi place sa-mi imaginez ca-si atinge apogeul in ochii celor care au avut o viata de corporatist macar un an, dar chiar daca n-ai primit niciodata un memo tot il prinzi. E simplu si la obiect de unde isi si trage mai tot farmecul, restul vine de la personaje. N-a avut succes la lansare da' a devenit in timp destul de scurt "cult film" si a profitat de pe urma vanzarilor pe VHS si DVD, ceea ce mi se pare destul de tare.

duminică, 25 aprilie 2010

Nu e doo ca boxeru' Roxi bicolor

În această zi sfântă, care a fost ziua lu' Aida am realizat, după 8 Becks şi juma' de pălincă că nu prea sunt atent la ce-mi povesteşte lumea şi nu reţin mai nimic.

Casa si Masina (XIII)

sâmbătă, 24 aprilie 2010

O pesa (LXXIV)



Shirley Manson face clar parte din restransa categorie a femeilor breastlessbutdoable, BBD cum ii mai zic eu. Si pentru ca Richard canta cu Lounge against the machine, inca o pesa si un video foarte dinamic.

vineri, 23 aprilie 2010

Nu e doo ca nuedoo.

Pisici şi zombie praudli prizenţ prima marcă înregistrată.
Sănătate!

Dubla 3 (XLIX) It's a Mad Mad Mad Mad World

It's a Mad Mad Mad Mad World(1963) e un film pe care in mare parte il explica titlu', ce nu explica titlul poate explica modestul meu montaj care va promit ca nu contine mesaje subliminale, e doar prost taiat ,d-aia mai apare cate o scena aiurea in susu' careia scrie Kill! Kill! Daca aveti o seara lunga de umplut n-aveti decat sa va asezati in fata acestui maraton (3 ore)de veselie. Nota: muzica nu-i din film, Chris Cornell avea -1 ani in '63.

Intr-un viitor apropiat o sa va zic de filmu' de mai jos si de regizoru aferent. Pentru ca intotdeauna am crezut ca Paxi daca vede o casca de conchistador se uda tot:

Daca stiti numele filmului e putin probabil sa castigati un tricou P&Z sau o dedicatie muzicala la Radio Doina, miercuri pe la ora 10.

Evolutions - TWD (XI)


În curând, bineînţeles, DMZ.

miercuri, 21 aprilie 2010

Dubla 3 (XLVIII) This is Spinal Tap

This is Spinal Tap (1984) e unul dintre filmele mele preferate despre care in mod ciudat nu pot sa spun mai nimic inafara poate de ca e o satira atat de eleganta si bine facuta ca ai impresia cateodata ca te uiti chiar la un documentar. Muzica din film e compusa si cantata de actori.


Si o pesa, un fel de Baby Got Back, un omagiu curului if I may...

Dubla 3 (XLVII) Das Experiment

Das Experiment (2001) e inspirat dupa... ati ghicit, un experiment din '71 care a scapat de sub control destul de repede, a doua zi mai exact si a fost oprit in a sasea (trebuia sa tina 14). Despre el puteti sa cititi aici, e destul de interesant. Filmul e o adaptare nemteasca la ce s-a-ntamplat acolo, ceea ce banuiesc ca zice totul. De la acelasi regizor vine si Der Untergang care n-are nici o legatura cu asta da' e tare daca esti intuWWII&staf.

O pesa (LXXIII)

marți, 20 aprilie 2010

Dubla 3 (XLVI) Man Bites Dog

Man bites dog e in mare parte despre o echipa de filmare care urmareste in stil reality show un criminal in serie/ hot/ violator in timp ce-si practica meseria. Ca sa para totul mai real toate personajele joaca sub numele lor adevarate si familia criminalului in film e familia lui si acasa, bunicii si mama mai exact carora nu li s-a spus decat la sfarsit in ce fel de film au jucat ceea ce banuiesc ca a contribuit la surpriza lor cand au aflat "adevarata" ocupatie a odraslei, umor frantuzesc...

Dubla 3 (XLV) Le Grand Bleu

Pentru că vine vara şi-mi promit de pe-acuma să m-apuc din nou de bălăceală că altfel nu se poate, se poate da' zic şi eu aşa, azi e rândul lui Jacques Mayol. Francez născut la Shanghai (imagine that) Mayol e pasionat de free-dive şi delfini şi are ideea năstruşnică că omul are un potenţial acvatic ascuns, ce poate fi adus la lumina prin riguroase antrenamente psiho şi fiziologice (cam ca orice potenţial ascuns, aş zice eu). Stabileşte recordul de scufundare liberă la 100 de metri în '76, scrie L'Homo Delphinus în '83 şi se spânzură în Elba în '01.


Una alta, un film de văzut.

luni, 19 aprilie 2010

Dubla 3 (XLIV) Rome

Un serial pe care îl recomand grupa mare, în sensul bun al cuvântului. Nu-i e frică să arate nişte sânge, maţe, ţâţe, ceea ce e de apreciat, fiind corect din punct de vedere anatomic. Şi când zic recomand zic caută-l, dă-l jos şi vizionează-l.



Dubla 3 (XLIII) 20000 Leagues Under the Sea


Şi pentru că mi-a plăcut filmul, care-a fost surprisingly wide, vine şi-o pesă, cântată cam pe la-nceput.

Dubla 3 (XLII) The Mission

Propovaduirea cuvantului domnului era o meserie destul de tare daca o faceai bine, vedeai locuri, cunosteai oameni, da' daca o buleai... e, daca o buleai nu mai era asa de tare, defapt nu mai era tare deloc.
Robert De Niro in rol de mercenar si negutator de sclavi care se caieste si devine misionar, ce poti sa vrei mai mult? The Mission 1986



duminică, 18 aprilie 2010

Nu e doo ca partida de rugby pe plajă duminicală

În trecut cădeau şoimii. Acum cad doi marsuini ş-un albatros.