duminică, 29 septembrie 2013

Cronologic Vorbind (XXXVII)

Sambata la 10 dimineata
 Duminica la 10 dimineata
Poza 2 nu poate sa surprinda inghesuiala din zona, multe babe, oameni de rand da' si foarta multa lume care conduce pana la aceasta biserica aparent nesemnificanta masini scumpici. Nu-nteleg, daca ai bani de ce trebuie sa te duci la biserica? O-ntreb pe una la servic care stiu ca se-nghesuie: "care-i treaba tu cu inghesuiala aia la biserica de la Marriott duminica?"
"A, pai din cauza la parintele Ciprian de la sihastrie, de la Moldova, unu' mare asa, mai mare ca tine, cu barba. Si face tot, ghiceste, vindeca, vrei bani, sa te casatoresti, sa faci rau la cineva, vine lumea cu autocarele din tara, stau pana la 12 noaptea. Cica are harul, are o privire de bagabont asa... Dai un ban, zici ce vrei, orice, si poate se-ntampla. Venea doar duminica da' acum e definitiv, l-au smecherit, omu scoate banu'." 
Citatul nu e exact.
Deci din cate am inteles e o lovitura de PR destul de cul venita de la patriarhie, l-au infipt pe superman direct in curtea CMN-ului. Cica cu o mana vorbeste la telefon, cu una da mesaje si cu cealalta te binecuvanteaza. Omu' o arde cu programari, te duci luni, te mai cheama joi, chestii bizare pe care mintea mea de simpleton nu le intelege.

Niciun comentariu: