marți, 8 octombrie 2013

Recipes from the Dungeon (VI)

Cum iti dai seama ca te-ai maturizat? Care-i momentu’exact? Ai terminat armata? Ai reusit sa o arzi cu aceeasi femee mai mult de 3 ani? Ai un loc stabil de munca? Nu te mai amuza basinile?
Cacat, astea-s pentru incepatori, te maturizezi cu adevarat cand te apuci sa pui muraturi si sa faci sosuri de rosii pentru peste iarna.  Are maica-ta datorii la tine, nu tu la ea? Cireasa de pe tort.
Cand te maturizezi totusi e bine sa mai pastrezi obiceiuri vechi, trebuie sa te pisi in ghiveta in continuare ca sa nu uiti de unde ai plecat. Aia 10-11 ani pana sa ajungi cu puta la ghiveta-s de cele mai multe ori cei mai tristi ani din viata.
Dar nu despre asta-i vorba, despre Tusat Special Sauce e vorba. Cum se  face? Ce e el? Va spun acum, e un sos simplu de rosii cu ardei copti, pentru ca Tusat e un om simplu. Mai are putina telina, foarte putin morcov, ceva ceapa, chimen, sare, piper, zahar si desigur niste aspirina, pentru ca Tusat e un om simplu da’ nu lipsit de complexitate.
Acum cum sa-ti zic, treaba cu sosu’ e aproape a day long job, d-aia e bine sa corelezi responsabil cantitatea de munca cu aia de alcool. Eu n-am reusit sa fac aceasta si m-am imbatat brusc inainte sa se coaca prima sarja de ardei, motiv pentru care n-am putut sa documentez fotografic tot procesul asa cum imi propusesem.  O sa pun niste fotografii random in locul alora care-mi lipsesc.
Te trezesti de dimineata, sa zicem pe la orele 13.
Te duci la piata si iei ce-ti trebuie.
Iesi frumos afara si faci un foc.
Uite un fel de Cronologic Vorbind:
Coci ardeii si vinetele, vinetele nu-ti trebuie da-s bune. Asta-i una dintre pozele alea imposibil de rotit:
Decojesti rosiile si le tai cubulete, da, le oparesti putin inainte:
Calesti putin ceapa, telina si morcovu' dupa care le stingi cu rosiile si toata zeama aia ramasa de la ardeii copti:
Condimentezi si aproape de sfarsit arunci si ardeii acolo ca se se cunoasca putin:
Fierbi borcanele, imbuteliezi si lasi sa se raceasca incet:

Niciun comentariu: