luni, 28 octombrie 2013

Recipes from the Dungeon (VIII)

Recunosc, mancarica asta nu arata extraordinar, dar mancarica indiana in general nu e cunoscuta pentru looks.
Ce este?
Este Butter Chicken, Chicken Tikka Masala, Murgh Tikka Masala in original, una dintre mancarurile mele preferate.
Cum se face?
Stii toate mirodeniile alea pe care le ai in dulap si nu le folosesti niciodata, gen seminte de coriandru, cardamon, scortisoara, ghimbir sau turmeric? MTM-ul te ajuta sa scapi de ele. E destul de complex da' deloc complicat, vezi pe internet.
Vrei un desert elegant si ieftin? Priveste aceste pere caramelizate, delicios, nu? Da.
Tai para-n doo, ii infigi un anason in treaba si o arunci in (arunci zahar normal intr-o tigaie, nu amesteci ca taranu, nu amesteci deloc defapt, caramelul nu se amesteca, cand incepe sa scoata niste fum il stingi cu doo-3 cubulete de unt, nu amesteci, pui si niste rom, nu, nu esenta, rom).
Pui si niste inghetata de vanilie langa, BOOM.
E frumos afara? Gratar. Pastrama de oaie de la Plescoi taiata finut e o delicatesa.
Cateodata I crave meat in a bad way, atunci fac un curcubeu de pui-porc-vita. Ca un fel de tip, carnea de vita calumea e scumpa dar daca o faci in sange cum trebuie poti sa ai delicatese cu 8 lei. Am mai zis, ulei de masline in tigaie, nu mult, incins bine, arunci doi catei de usturoi striviti cu latu cutitului, bum friptana acolo cu sare si piper pe ea, a prins culoare pe o parte, e gata, intorci, pui o bucata de unt, faci dus, un minut jumate, doo si te retragi. Porcu si puiu trebuie bine patrunsi, ce-ai?
Pisi a zis ca se baga peste mine si o sa recomande carti, ceea ce a si facut.
Ce avem noi aici? Paella cu fructe de mare, mhm.
Cum se face? Iei de la Mega cu 14 lei o punga congelata de paella cu fructe de mare si o arunci in tigaie. Paella de la zero n-am facut inca. Asta am pus-o aici ca sa nu crezi ca-s vreun snob sau ceva.
Paste cu ton, suc de rosii, capere, masline si doo-3 anşoa.
Si desigur, paste aglio, olio, peperoncini si zucchini.

Niciun comentariu: