joi, 17 octombrie 2013

Recipes from the Dungeon (VII)

Priveste aceasta panna cotta, da zoom daca e. Delicios, nu? Trebuie sa fie complicat zici, mai bine fac budinca d-aia la plic, shiiiit, e mai simpla decat aia. 250 ml smantana de gatit (d-aia la cutie, lichida), 50 ml lapte, 50 grame zahar, le dai pe toate intr-un clocot foarte scurt. Dup-aia pui doua foi de gelatina pe care le-ai tinut putin in apa (le storci) ca-n poza de mai jos si aia e. Partea fantastica e ca poti sa pui ce vrei tu-n ea, cafea, cocos, vanilie dupa care desigur trebuie strecurata. Si deasupra le fel, orice, miere, ciocolata, caramel, siropuri, fructe...
Meatball pasta e mult mai buna daca zici des in timp ce-o gatesti meatball pasta cu accent italian.
Mushroom risotto e un orez cu ciuperci, frunzele alea de busuioc le-am crescut din seminte, unii ar spune ca ma joc de-a dumnezeu. Cine stie? Poate asa e.
 Dorada la gratar cu sos alb de praz si capere. Cum pui lamaie in sosul alb fara sa-l bulesti? E complicat, trebuie sa pui crème fraîche. Crème fraîche, daca esti ambitios o sa gasesti pana la urma, niste cutii de 400 ml la 70 de lei, sau poti sa-ti faci singur in casa din smantana grasa lichida (480ml) si putin iaurt (30ml) pe care le lasi afara din frigider acoperite cu ceva prin care sa respire vreo 24 de ore. Gata cu doar 6 lei, tocmai ti-am economisit 70 de lei.
 E bine sa te mai strici ca trebuie sa gatesti de regim. Vrei un orez simplu si sanatos? 400 grame de orez basmati, il speli bine de cateva ori in apa rece, pui in oala acolo sare si piper, 3 seminte sparte de cardamon si o stea de anason, acoperi cu 600 ml de apa, pui capac, foc mare pana fierbe, mic dup-aia, 8-10 minute fara sa ridici deloc capacu.

Club Sandwich e un sandwich cu 3 felii de paine, eu p-aia din mijloc n-o bag la toaster pentru un mic personal touch.
A murit cineva si-a trebuit sa gatesc pentru 3 persoane, mi-au iesit 5 portii. Atunci cand gatesc pentru doi ies 3.
Ciorba de loboda. Cum o faci Tusat de iese asa misterioasa? Legume intregi pe care le scoti dup-aia, putin orez, bors, leustean si desigur loboda. Calda sau rece? Da.
Am inceput sa fac hamburgeri, procentul meu preferat e de 60% carne la 40% chifla. La pisi cred ca variaza substantial, dar hei, nu pisi gateste in casa asta. Pisi ar putea sa-si taie degetele cu o lingura in timp ce incearca sa scoata muraturi dintr-un borcan. Pisi...
Quesadilla e o chestie foarte misto pentru ca foloseste chestiile mele preferate, resturile de carne. Faci doo lipii, pui pe una putin cascaval, resturile de carne, putin ardei tocat marunt si inca un strat de cascaval, acoperi cu a dooa lipie, pui capac, gata. Also, nu-i batut nimic in cuie, poti sa pui ce vrei acolo, branza, ciuperci, verdeata, ideea e sa nu o faci prea groasa ca se-mprastie.

Niciun comentariu: