marți, 14 februarie 2012

Nu e doo ca sfatu' medical online. BTJ 19

Majoritatea oamenilor, din cauza rubricii Bube-Taieturi-Juleala, intra pe PZ pentru sfaturi medicale cred, nu stiu exact cat de legal e dar o sa-ncerc sa le rezolv problemele fara vreun drept de libera practica.
Multi cauta bubat mic si respectiv mare, n-o sa intru in detalii, o sa-i sfatuiesc poate doar sa caute pe gugal varicela si respectiv variola, poate o sa gaseasca mai multe chestii. Tratament : Nu te scarpina ca trece. Puteti sa mergeti la doctor daca se ivesc complicatii da’ aveti grija, astia mai omoara si schilodesc oameni dincandincand, nimeni nu-ti garanteaza ca nu esti tu urmatoru’.
Taieturi la mana: in cazul acesta pune dracu un plasture peste treaba, infasoar-o-ntr-o carpa curata (daca esti fancy poti sa pui si niste iod pe el/ea, rivanolu cica nu mai e sanatos, iti raman cicatrici de la el), daca e mai adanca si esti femeie du-te la doctor sa te coasa, sau ia sfatul meu si nu merge niciodata la doctor daca nu e o urgenta, cum iti dai seama ca-i o urgenta, o sa stii, daca nu esti sigur inseamna ca nu-i urgenta. Eu am fost odata la urgente si pe langa faptu’ ca m-au iradiat degeaba la oo pentru o radiografie la picior, doctoru de serviciu mi-a aratat radiografia si m-a intrebat ce cred, dup-aia m-a bandajat, mi-a dat o alifie cu care sa ma masez de 3 ori pe zi si mi-a zis sa schimb bandaju la doo zile. Locu care trebuia masat era sub bandaj, get it ? Un mic secret pe care-l stiu de la un bucatar : nu poti sa opresti sangerarea, pune niste cafea solubila pe treaba, se opreste ca hocuspocus (pentru taieturi nu foarte adanci).
Mai cauta unii « scame in sange », stai linistit, nu exista asa ceva, daca te-ntreaba cineva, ce-ai ma, ai scame-n sange ? e doar o vorba, inseamna, ce-ai ma ?
Altii, destul de multi, cauta puroi, acum astia s-ar putea sa fie ciudati d-aia care vor sa vada poze si filme cu puroi, nu stiu, in fine, inamicul public al puroiului e antibioticu. Antibioticu acum se ia doar cu reteta da’ daca arati bine si-i faci ochi dulci farmacistei ti-l da ca stie si ea cum e. Atentie: unii-s alergici la antibiotice si mor!!! Antiobactita aint nuthin to fuck with.
Asa… urmatoarele-s « bube sida ». Aici tot ce stiu e din Philadelphia cu Tom Hanks, deci poti sa te uiti la filmu’ ala, nu-i rau si a luat oscar, deci bubele alea trebuie sa fie genuin.
Dup-aia urmeaza un amalgam de bube la picioare, bube la gura, bube pe maini, bube in cap, bube la pisici, bube la oo… astea pot sa fie de la absolut orice, pot sa va zic doar ce fac eu in eventualitatea de bube oriunde : asteapta linistit ca trec sau daca ai posibilitatea, o baie in mare rezolva orice buba. Doctoru’ o sa-ti zica sa bagi aloe-vera sau galbenele si intr-adevar daca te dai cu asa ceva nu se intampla absolut nimic. Also, bubele e posibil sa fie legate de ceva contagios, asa ca e de preferat sa don’t tap that daca se iveste ocazia. Adica e vorba aia ca daca te duci la o femee acasa si n-are carti nu e indicat s-o iubesti, din experienta mea lectura si tavaleala la cearceaf n-au absolut nici o legatura, lucru pe care nu pot sa-l spun despre bube. Ca sa nu mai zic ca poate-s cartile lu’ ma-sa, ce faci in cazul asta ?
Si in ultimu’ rand da’ nu neaparat astfel, se mai cauta par la subrat, iar e posibil sa fie vorba de niste fetishisti da’ eu cred ca e vorba de femei cu pilozitate kinkong. Tratament : epileaza-te mai des, sau na, permanent.
Asa, daca ajungeti la spital, nu vorbiti cu doctori pentru care nu aveti recomandari din cel putin 3 surse, also... si aici intram intr-un dibeit, le dai sau nu bani doctorilor, daca le dai ii obisnuiesti sa ceara, daca nu le dai te anesteziaza cu stanga si te cos la apendicita cu ochii inchisi, tu alegi.
A, era sa uit, arsuri solare, ce facem cu ele? Da, ati ghicit, asteptam sa treaca. Aaa, te doare? Nu exista, daca n-ai vrut s-o arzi gay si sa te dai cu crema protectoare nu te mai plange ca o femee. Oricum, leacurile babesti pentru arsuri cuprind aproape tot ce ai in bucatarie: iaurt, bulion, castraveti, ulei, otet, cartofi, oo, miere, mustar, muraturi... ce mai, poti sa pui ce vrei pe tine, ii faci lu' pisi niste Nantaimori.

Niciun comentariu: