Nimic nu se compara cu o friptana cu piure si salata de rosii cu ceapa. Daca mananci piure des, cum de exemplu se intampla la mine-n casa, o chestia ca asta e un must si nu-i neaparat scumpa. Pentru o friptana caluma nu te juca prea mult cu carnea, sare si piper, atat, o arunci in tigaie peste putin ulei de masline bine-ncins si cand e aproape gata pe-o parte mai arunci doi catei de usturoi lejer striviti in treaba, o-ntorci si cand e aproape gata si pe partea a dooa arunci o bucata decenta de unt cu care ii faci un dusulet. Pentru salata de rosii cu ceapa iti trebuie rosii si ceapa, le tai si le pui acolo cu sare si putin ulei, ce-ai?
De fiecare data cand faci piure de cartofi e bine sa faci putin mai mult pentru ca Gnocchi. Daca n-ai chef sa le mai faci si sos, trage-i la tigaie in unt cu niste mazare sau ceva si rade-le la sfarsit niste parmezan.
Aproape oo benedict e cam cel mai inalt nivel de breakfast. Poached eggs pe crisp bacon pe toast. Zic aproape benedict pentru ca alea au si un sos peste oo pe baza de unt, galbenusuri si zeama de lamaie mult prea complex pentru dimineata pe care nici nu poti sa-l faci de cu seara pentru ca nu se pastreaza decat cateva ore.Pizza la tigaie deja mi-a economist in jur de un sejur la Mamaia in comenzi la domiciliu. Se face in cam 40 de minute, deci cu 5 minute mai repede decat livrarea. Faci un aluat simplu din faina, ulei de masline, sare, drojdie uscata si apa calduta cat cuprinde pe care-l lasi la cald vreo 30 de minute, il intinzi si-l arunci in tigaie, cand s-a facut pe-o parte il intorci si arunci Tusat's Special Sauce, mozzarella si alte chestii care nu au nevoie de prea multa gateala, acoperi treaba putin si gata.
Alt clasic, ostopel de pui cu piure de cartofi si salata de varza, merge foarte bine de fiecare data cand n-ai idee ce sa faci de mancare.
La lene iei amestec shaorma de la turci, il arunci in tigaie, il acoperi si pana se face rezolvi doo lipii, rulezi si gata. Nu-ncerca sa faci amestecuri turcesti singur, nu ies daca nu esti circumcis.
Ai trei feluri de branza care mai au putin si se strica? Amesteca-le-ntre ele cu o lingura de pesto, sare, piper, putina smantana si ravioli. Acum cu pestou e cam ciudat ca am facut de la zero da' am ajuns cam la acelasi pret cu ala din magazin, asa ca... stiu si eu daca merita? Ca sa mai tai din cost poti sa folosesti arahide sau caju in loc de muguri de pin, mugurii de pin-s fucking expensive. Pisi n-a vrut si am mancat doo portii. N-ai chef sa le faci sos, la fel ca la gnocchi, trage-le la tigaie in unt cu piper.
Am auzit ca daca nu faci cu spaghete paste carbonara nu poti sa le spui paste carbonara, I call bullshit on that. Carbonara, contrar convigerilor mele, nu-i deloc complicat
Omleta din albusurile ramase de de la carbonara si branzeturile ramase de la umplutura pentru ravioli cu rosii, un fel de hotdogi si ciorba de miel cu tarhon. Tarhon se pronunta asa. Sosu meu special pentru hotdogi e un amestec de castraveti si ardei (cubulete mici), rosii razuite, maioneza si mustar, sare si piper, ii spun Hot Tusat Special Dog Sauce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu