luni, 3 octombrie 2011

Dubla 3 (CDXIV) Latcho Drom

Latcho Drom e un film cu si oarecum despre tigani. Ce este tiganul? Tiganul e o chestie migratoare care canta si danseaza. Tiganii au umblat prin toata lumea da' doar noi am reusit sa- i facem faimosi.
Latcho Drom e o colectie de muzica destul de tare, da' cam atat, ca mesajele pe care vrea sa le transmita-s cam de cacat. Muzică bună care variaza in functie de zona pe unde-i gasesti, in Romania suna a muzica romaneasca, la franceji suna frantuzeste si la spanioli suna destul de spanish indid, lucru interesant care poate face un om sa se gandeasca, oare incearca ceoarele sa se adapteze sau doar ciordesc cu nesimtire stilu? Nu stiu, un lucru stiu insa, cand pun ceoarele mana p-o vioara s-a terminat distractia, ca muzicanti n-ai ce sa le faci, au ceva cam ca ceorile americane cu the early blues, ceva stangaci asa da' care intr-un fel prinde esenta, ia auz-o p-asta, putin pe minimal asa:


Cand ajung in Romania apare si ceoara asta, i-am dat odata 500 ca sa-mi cante Inel de aur si mi-a bagat doar instrumentalu', cine dracu nu zice si versu la Inel de aur? Ceori...

Niciun comentariu: