duminică, 30 octombrie 2011

O Pesa (CCLV)



Asta as vrea sa fie o serie mai lunga, chiar daca pisi pare cam deranjata de faptu ca-ncercuiesc mortaciuni pe pereti... pana atunci o sa fie gazduita sub O pesa.
Planningtorock - Doorway

vineri, 28 octombrie 2011

O Pesa (CCLIV)

Ia auz-o p-asta, da' da-o tare ca-ncet suna a manea.
Korai Örom - Cinder

Dubla 3 (CDXXIII) The Guard

The Guard e un irlandez… genu’ de film pe care trebuie sa-l vezi si a dooa oara doar ca sa intelegi ce dracu vorbesc aia in accentu lor de alcoolici oropsiti. Mobutu ala e o delectare doar pentru ca vine cu engleza aia americana. The Guard e bun da-ti lasa impresia ca putea sa fie foarte bun, bun e destul pentru mine, bun e bine.

Ce ma enerveaza tipa aia din reclama de la vodafon, nimic nu-i convine, ce curva, daca tot nu-i suporta pe nasoii aia de ce dracu o mai arde cu ei ? E unu’ dintre ei fra-su ? Nu stiu.

joi, 27 octombrie 2011

Dubla 3 (CDXXII) Dubla 3x3

Muriel’s Wedding e o comedie neagra din Australia anilor 90 deci e destul de tare, da’ nu stiu ce sa zic de ea inafara de asta asa ca o sa-mparta rubrica cu un japonez de cil, Still Walking si cu un spaniol d-ala cu copil oropsit, El Bola. Toate 3-s filme sanatoase, bine facute pe care le recomand cu caldura.

marți, 25 octombrie 2011

Dubla 3 (CDXXI) Ben X

Mie nu-mi plac filmele nemtesti, stiu exact de ce da’ pentru ca nu mi-a placut scoala nu stiu sa ma exprim in legatura cu aceasta ca sa intelegi si tu cititorule problemele mele cu cinemau jerman. Cred ca-s mult prea teatrale (si mie nu-mi place nici teatru’) si nu lasa nimic la nu stiu cum sa zic, nu te lasa sa dibuiesti chestii, daca personaju principal sufera din dragoste sau ceva, o sa-ti zica asta la-un-momendat, o sa stea trist la fereastra, afara o sa ploo si el o sa zica ”ooo, sufar din dragoste, ooo e dulce si amar in acelasi timp” sau daca cineva uraste pe cineva, n-o sa se uite cu ura la respectiv ci o sa verbalizeze treaba ca sa inteleaga tot poporu’ “te urasc!” si eventual o sa tranteasca ceva pe jos. Totu-i fals, se vede reflectoru, e microfonu-n cadru, apare cameramanu-n oglinda, adica nu le vezi propriuzis da’ le simti acolo, filmele jermane urla FILM. Chestia interesanta e ca jermanii au idei bune de filme da’ reusesc sa le strice prin acest fenomen, eu ii zic presarare de cacat. Adica au o idee de film calumea da’ presara cacat peste productie… asta nu face filmu de cacao pentru ca nu e ca si cum varsa cacat peste treaba, doar presara, il face mai nasol. E ca atunci cand miroase ceva nasol in frigider si nu-ti dai seama de sursa nici d-al dracu. Bine, exista si exceptii, nu-mi vin repede acum in minte decat Good Bye Lenin! si Das Leben der Anderen.
Si acum un awkward moment, se pare ca filmu pentru care am scris aceasta introducere e o productie Olanda-Belgia si am confundat flamanda cu jermana, lucru scuzabil zic eu, sau na… oricum Ben X este destul de jerman, adica are aeru’ ala… ramane vazubil si pleaca de la o idee destul de interesanta “As an alternative to getting bullied at school, an autistic teenager retreats into the world of online role-playing games.”



In alta ordine de idei, desi mult mai legat de ce-am vorbit pana acum decat ce am vorbit pana acum, daca-ti place pesa Gloomy Sunday sa nu te uiti la Gloomy Sunday filmul jerman despre pesa ungureasca Gloomy Sunday (care a declansat un val de sinucideri in Ungaria anilor 30 si nu numai), o macelareste.
Billie Holiday-Gloomy Sunday

O Pesa (CCLIII)


Sweet Child O'Mine are probabil cel mai recognoscibil riff de chitară din lume, adică e clar, auzi doo secunde, ştii ce pesă e. Şmecheria e că riff-u ăla era doar o chestie pe care Slash o făcea să se încălzească, cam cum fac eu în ultima vreme înainte să pun ceva pe blog, mă încălzesc niţeluş, între 5 zile şi doo săptămâni.
Astfel că, într-o bună zi Slash cu alt membru se prosteau la instrumente şi Axl era probabil în altă camera pe webcam sau ceva şi Slash începe riff-u ăsta şi-i zice lu ăla "uite, chestia asta sună ca muzica de la circ sau ceva" şi începe s-o cânte încontinuu şi să facă, citez, "silly faces". Acuma eu nu ştiu ce să cred despre imaginea asta, Slash cântând aiurea la chitară strâmbându-se la colegu lui care probabil că se tăvălea pe el de râs, fie pentru că era genuine entertained fie că nu vroia sa-i hurt Slash's feelings. Ideea e că peste ceva timp Axl se năpusteşte în cameră şi declară că ăsta va fi noul lor cântec. Cu toată împotrivirea lui Slash Axl s-a ţinut tare, chiar a adus şi-un carneţel pe care scria el poezii (nu ştiu dacă chiar l-a adus de undeva sau îl purta mereu cu el) şi le-a citit una despre o fostă prietenă de-a lui care s-ar potrivi perfect ca versuri.
După vreo 5 minute de repetiţii producătoru lor, care fie era şi el acolo, fie a apărut din senin, le-a zis că în loc să repete refrenu încă o dată la sfârşit după solou lu Slash mai bine adaugă un citez "dramatic beatdown" ca să sune mai bine. Orice formaţie care se respectă îşi ascultă producătoru aşa că şi Guns a făcut-o. Şi cum stăteau ei aşa şi se gândeau ce să spună Axl i-a întrebat "Şi unde mergem de-aici?" şi ăsta a rămas. Putea să fie orice, putea să fie "Comandăm o pizza?", "Care s-a băşit?" sau "De ce miroase pălăria lu Slash atât de urât?" dar n-a fost.
Sweet Child O'Mine a devenit soon număru unu, albumu Appetite for Destruction a devenit cel mai bine vândut album de debut in SUA, Guns au devenit ceea ce au devenit.

duminică, 23 octombrie 2011

O Pesa (CCLII) PFdDD 15

Swilson - White Witch Black Witch Which Is Which

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Dubla 3 (CDXX) Double Impact

Aveau acelasi sange-n vine, doi copii gemeni ce au crescut printre golani, stateau toata ziua pe afara, nu se mai duceau la scoala, numele lor era Alex si Chad, one packed a punch the other packed a piece, TOGETHER THEY DELIVERED! Iubito sa-nebunesc daca n-am fost in studio.
Double Impact e un film cu Jean Claude si Van Damme facut pe vremea cand Honkongu inca mai era al britisoilor, nu c-ar avea vreo relevanta asta, am zis asa ca un fapt interesent. Ai sa vezi in Double Impact niste chestii pe care n-o sa le-ntelegi, e doar o plimbare la alt nivel. A mai observat cineva ca toate filmele de actiune au extraordinar de multe butoaie cu chestii inflamabile p-acolo prin decor? De ce ? Nu stiu.
E atat de simplu sa razi de filmele cu Vandam incat sa te iei de unu in care apare-n dublu rol nici nu prea mai are sens, e o chestie d-aia care devine atat de comica incat nu mai rade nimeni. Merge de duminica seara.


O Pesa (CCLI)

Cu muzica lu' Apparat am cam aceeasi relatie pe care o am si cu femeia, e buna da' ma enerveaza. Nu-nteleg de ce trebuie sa-si puna vocea pe fiecare pesa. Asta-i cam singura pesa ascultabila de pe ultimu' lui album, o pun doar ca scuza ca sa pun poza asta.
Apparat - Song Of Los

Cu mentiunea ca Orchestra of Bubbles cu Ellen Allien e unu' dintre albumele mele preferate.
Era sa uit, si cu Modeselktor, ca Moderat e destul de tare... deci se pare ca merge-n combinatii, ca femeea cu alcoolu'.

Nu e doo ca hardu extern de 2 tera

Iată-mă în situaţia să fiu obligat să-mi formatez laptopul că a înnebunit windows. Nu mai am pese, nu mai am duble, nu mai am poze, nu mai am jocuri, nu mai am nici măcar şabloanele pentru futăre şi logouri, iată-mă deci în situaţia în care mi-ar fi prins bine un hard extern. 
În altă ordine de idei, nimic.

O Pesa (CCL)


Glass Candy - Beatific
Cateodata imi mai vine sa ajut cate un homles da' ma gandesc ca poate are voma-n barba si ma-njura de mama, asa ca-mi vad de treaba.

Cronologic Vorbind 12

17092011
21092011
29092011

08102011
22102011
Si cu asta sper sa-nchid gurile haterilor care spun ca-n Romania nu se misca nimic.

marți, 18 octombrie 2011

O Pesa (CCIL)

Tusat va prezinta cel mai trist protest organizat vreodata, si vorba aia, e organizat, dupa cate se poate foarte bine observa cineva si-a dat interesu'... si se stie exact cine a facut aceasta pentru ca-i un singur dobitoc acolo, ala care urla-n megafon... sa-i zicem Dl. Unealtaproasta, U pe scurt. Si Dl. U, sustinut doar de vreo 2 fotografi si ceea ce pare cam cea mai batrana femee cu cont de feisbuc, tipa-n megafon spre o cladire de la 150 de metri niste chestii pe care eu nu le auzeam de la 15 cand am capturat acest instantaneu. Cine-i Dl. U si de ce exista in aceeasi lume cu mine? Nu stiu. Si ca sa nu-ncheiem cu acest ton aproape filozofic, am facut poza asta in timp ce ma duceam sa beau cu un flacau si doo pisici, unde am facut poza astalanta.
Betiile de cursa lunga pe bucatarie nu e doo.
Simon Bookish - Alsatian Dog

Flacau' asta are ceva de Bowie ceea ce n-are niciodata cum sa fie rau, nu e cea mai buna pesa a lui da' are dog in titlu.

duminică, 16 octombrie 2011

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Bube, taieturi, juleala (XVI) Cronologic Vorbind 10

Nimic nu spune sâmbătă dimineaţa mai bine ca o juleală.
În altă ordine de idei care-i treaba cu delfinii? De ce-i crede lumea drăgălaşi şi worth saving? La ce-s buni, în afară de screensaveăruri sau filme cu Jean Reno? Am auzit că ar ajuta la vindecarea unora cu cancer, care-o ard prin bazine şi se joacă cu delfinii, în sensul de good vibes, nu în sensul de vindecare medicală propriuzisă. În altă altă ordine de idei, un RIB de 4,5 metri cu motor Mercury de 80 de cai pus la dispoziţie de o organizaţie nonguvernamentală care vrea să salveze delfinii nu poate decât să mă facă şi pe mine să vreau să salvez delfinii.
Salvaţi delfinii!

vineri, 14 octombrie 2011

O Pesa (CCXLVIII)

Axl se întoarce slow în peisaj c-o pesă, că-i mai lejer. Azi, o preferată de-a lu Pisi.

În altă ordine de idei, idee pentru scenariu de film: un hipster intră la închisoare doi ani. Când iese este foarte nedumerit că toată lumea-i spune că se îmbracă ca un gay.

O Pesa (CCXLVII)

Ia ascult-o p-asta cu rabdare.
Eine Kleine Nacht Musik - Feuerprobe

Pisici si Zombie lanseaza concursul foto "Dodgy Style". Cel mai probabil eu o sa fiu singurul participant asa ca n-o sa fac publice regulile. Pentru inceput va prezint noo caini intr-o singura poza, cine poate mai mult n-are decat sa ne trimita treaba pe pisicizombie@yahoo.com
In alta ordine de idei ma gandeam ca Lady Gaga e atat de manly ca d-aia si-a si pus un lady in nume, ca sa nu creeze confuzie, cam ca Boy George da' umpic mai invers.

miercuri, 12 octombrie 2011

O Pesa (CCXLVI)

Kavinsky & Lovefoxxx - Nightcall

Drive are si un sauntrac destul de tare.

Dubla 3 (CDXIX) El Día de la Bestia

El Dia de la Bestia in primu’ rand are un afis destul de tare si-n al doilea rand e destul de tare… sau na, nu neaparat in ordinea asta. Nu stiu ce sa zic despre el pentru ca mi-a placut destul de mult si eu nu prea stiu ce sa zic despre filmele care-mi plac destul de mult, o sa trebuiasca sa ma crezi ca prostu, fara sa cercetezi, sau na, poti sa te interesezi de el pe vreun site ceva. Ma gandeam asa ca Maria Grazia Cucinotta are majoritatea ţâţelor din lume, ea si cu Dolly Parton cred ca-s in posesia a 80% din tot ce-nseamna ţâţe in cinema. Bine, acum a aparut si Christina Hendricks (recomand s-o googăli imediat) care pare pusa pe rupt recorduri.




duminică, 9 octombrie 2011

Dubla 3 (CDXVIII) Drive

Drive e un film destul de tare de duminica seara, l-am vazut chiar in seara asta, e duminica, a fost destul de tare. Da’ nu-ti face griji, e destul de bun incat sa-l vezi oricand, merge si de dimineata. Drive e cu un preferat d-a lu pisi (Ryan Gosling) si c-o preferata d-a mea (Carey Mulligan), ceea ce e destul de tare ca te uiti asa la preferata ta cum il calareste pe preferatu ei… e frichi, dup-aia cand se termina filmu poate mergi si faci un dus, mananci niste resturi de gratar si te mai bagi la inca un film.
Inceputu’ de la Drive e destul de tare, are chestia aia care te poate face sa revezi filmu’ ala dupa ceva timp, te prinde si dup-aia chiar daca o ia mai incet nu te lasa, aaa, si povestea de dragoste e total ne-americana, ceea ce desigur ca e bine, e foarte bine.



In alta ordine de idei va anunt ca meniurile alea de la Mc Donald's cu happy ending sant o mare vrajeala. Cum ma-ntorceam eu ieri seara de la serviciu, stresat si obosit am zis sa ma opresc pe la Mc Donald pentru un hamburger si un happy ending. Mi-am luat un meniu, l-am halit si dup-aia am pus si eu un ochi pe cea mai decenta casiera si i-am zis c-am terminat, sa ma termine si ea pe mine... s-a uitat ciudat la mine vreo 10 secunde si i-a zis lu ala de langa mine "buna seara, bine ati venit la Mc Donald, cu ce va pot ajuta?"

Dubla 3 (CDXVII) In the Mood for Love

Nu prea ma dau in vant dupa povestile de dragoste, adica astea adevarate-s ochei, macar mai f*ţi ceva, da’ alea de pe micul si respectiv marele ecran tind sa devina cam siropoase si ma uit la ele cu exact aceeasi scarba cu care ma uit la un cuplu care o arde-n public cu “puiuţ”, genul ala de dobitoci care se poarta unu cu altu ca cu niste nou-nascuti (gen isi sufla la julitura si dau na-na la bordura de care te-ai impiedicat ca proasta) doar ca se mai f*t dincandincand… lucru destul de ciudat daca e sa ma-ntrebi.
In the Mood for Love e o poveste de dragoste da' e si a china movie, deci e vazubil. Pe langa faptu ca-i vazubil e si destul de bun, o poveste de dragoste destul de tare. Merge la dublu mai ales acum c-a dat putin frigu.