miercuri, 29 februarie 2012

O Pesa (CCXCVI)

Darkness Falls - Timeline

marți, 21 februarie 2012

Dubla 3 (CDLIV) Martha Marcy May Marlene

4M nu e rau deloc, are cateva chestii chiar foarte misto, am crezut ca-i facut de cine a facut si Take Shelter, nu e. Avem cult hipi-survivalist harcor, avem paranoia, side-boobs, full-frontal-boobs si anume boobs de bunaciune pe care am cautat-o dupa ce am vazut filmu si am descoperit ca e sora surorilor Olsen twins, frichi. Cred ca-i o moda cu filmele astea in ultimu timp, filmele astea adica filmele alea cu personaje schizofrenice care nu dibuiesc exact care-i realitatea, unele o bulesc ca Black Swan, altele o nimeresc ca Take Shelter sau 4M. Nu vreau sa zic ca 4M o face cel mai bine da’ o face foarte bine. Foarte bun.
In alta ordine de idei sa nu crezi ca Hugo e mai mult decat un film de duminica seara, nu e, adica are efecte si cam atat, povestea nu e neaparat foarte proasta da’ e destul de proasta, are umor de stansibran, ha-ha, s-a impiedicat si a cazut pe tort, he-he, s-a agatat in usa de la tren, ho-ho, il latra cainele doamnei si-l musca de pantaloni. Se fac cateva referiri la inceputu cinematografiei si d-aia banuiesc ca-i asa de bine cotat, asta si poate faptu ca-i facut de Scorsese. E un sirop lungit de filosofie infantila pentru copii cu basini. Fiecare avem un scop pe pamant, care-i scopul meu ? Scopul meu in viata e sa n-am unu’ anume.

duminică, 19 februarie 2012

Casa si Masina (XXIX)

De la un timp, cand o ard aiurea pe net, dau drumu’ la televizor pe un program cu muzica si acum 2-3 minute era pe VH1 Mariah Carey cu vision of love si m-am uitat asa la ea si mi-am zis, ba Mariah era destul de buna, poate e de la raceala, nu stiu. Era buna ?
Inainte de asta am vazut Cassandra’s Dream, un film ochei spre bun cu Colin Farrell si mi-am zis, ba Colin asta e un actor bun, de ce nu-l suportam eu ? E Colin un actor bun ? Ca nici pe Leonardo nu-l suportam da’ acum imi place. Dracu stie. In Cassandra’s Dream e si o actrita d-asta de teatru de cafenea care se comporta exact cum stiu eu ca se comporta actritele si actorii de teatru de cafenea si nunumai in general, urata natie de oameni. Acum e Gloria Estefan la VH1, canta Conga, hmm.
Acum eu-s destul de racit si mintea mea nu functioneaza cum trebuie, Cassandra’s Dream e si cu Ewan McGregor si ma gandeam asa ca nu-mi e prea simpatic Ewan, are ceva prea prietenos care ma enerveaza si-mi ziceam ca daca se-ntampla vreodata ca printr-o magie necurata sa ma transform in femeie, cred ca Ewan e singuru’ barbat pe care l-as lasa sa ma tavaleasca. E ciudat ? Nu stiu. E gay ? Nu, nu-i gay ca am plecat de la premisa ca-s femee.
Da’ aici santem la Casa si Masina, sa n-o mai abuzam de spatiu.

O Pesa (CCXCV)

Nils Petter Molvaer - Dead Indeed (Pascal Gabriel Mix)

Nu e doo.

Nu prea merge la Casa si Masina asa c-o punem la Nu e doo, nu e doo ca nu e doo, poti sa pui ce vrei acolo. Mananca niste zapada galbena:
Ce-am invatat? Verdele de la semafor e albastru-n zapada.

marți, 14 februarie 2012

Nu e doo ca sfatu' medical online. BTJ 19

Majoritatea oamenilor, din cauza rubricii Bube-Taieturi-Juleala, intra pe PZ pentru sfaturi medicale cred, nu stiu exact cat de legal e dar o sa-ncerc sa le rezolv problemele fara vreun drept de libera practica.
Multi cauta bubat mic si respectiv mare, n-o sa intru in detalii, o sa-i sfatuiesc poate doar sa caute pe gugal varicela si respectiv variola, poate o sa gaseasca mai multe chestii. Tratament : Nu te scarpina ca trece. Puteti sa mergeti la doctor daca se ivesc complicatii da’ aveti grija, astia mai omoara si schilodesc oameni dincandincand, nimeni nu-ti garanteaza ca nu esti tu urmatoru’.
Taieturi la mana: in cazul acesta pune dracu un plasture peste treaba, infasoar-o-ntr-o carpa curata (daca esti fancy poti sa pui si niste iod pe el/ea, rivanolu cica nu mai e sanatos, iti raman cicatrici de la el), daca e mai adanca si esti femeie du-te la doctor sa te coasa, sau ia sfatul meu si nu merge niciodata la doctor daca nu e o urgenta, cum iti dai seama ca-i o urgenta, o sa stii, daca nu esti sigur inseamna ca nu-i urgenta. Eu am fost odata la urgente si pe langa faptu’ ca m-au iradiat degeaba la oo pentru o radiografie la picior, doctoru de serviciu mi-a aratat radiografia si m-a intrebat ce cred, dup-aia m-a bandajat, mi-a dat o alifie cu care sa ma masez de 3 ori pe zi si mi-a zis sa schimb bandaju la doo zile. Locu care trebuia masat era sub bandaj, get it ? Un mic secret pe care-l stiu de la un bucatar : nu poti sa opresti sangerarea, pune niste cafea solubila pe treaba, se opreste ca hocuspocus (pentru taieturi nu foarte adanci).
Mai cauta unii « scame in sange », stai linistit, nu exista asa ceva, daca te-ntreaba cineva, ce-ai ma, ai scame-n sange ? e doar o vorba, inseamna, ce-ai ma ?
Altii, destul de multi, cauta puroi, acum astia s-ar putea sa fie ciudati d-aia care vor sa vada poze si filme cu puroi, nu stiu, in fine, inamicul public al puroiului e antibioticu. Antibioticu acum se ia doar cu reteta da’ daca arati bine si-i faci ochi dulci farmacistei ti-l da ca stie si ea cum e. Atentie: unii-s alergici la antibiotice si mor!!! Antiobactita aint nuthin to fuck with.
Asa… urmatoarele-s « bube sida ». Aici tot ce stiu e din Philadelphia cu Tom Hanks, deci poti sa te uiti la filmu’ ala, nu-i rau si a luat oscar, deci bubele alea trebuie sa fie genuin.
Dup-aia urmeaza un amalgam de bube la picioare, bube la gura, bube pe maini, bube in cap, bube la pisici, bube la oo… astea pot sa fie de la absolut orice, pot sa va zic doar ce fac eu in eventualitatea de bube oriunde : asteapta linistit ca trec sau daca ai posibilitatea, o baie in mare rezolva orice buba. Doctoru’ o sa-ti zica sa bagi aloe-vera sau galbenele si intr-adevar daca te dai cu asa ceva nu se intampla absolut nimic. Also, bubele e posibil sa fie legate de ceva contagios, asa ca e de preferat sa don’t tap that daca se iveste ocazia. Adica e vorba aia ca daca te duci la o femee acasa si n-are carti nu e indicat s-o iubesti, din experienta mea lectura si tavaleala la cearceaf n-au absolut nici o legatura, lucru pe care nu pot sa-l spun despre bube. Ca sa nu mai zic ca poate-s cartile lu’ ma-sa, ce faci in cazul asta ?
Si in ultimu’ rand da’ nu neaparat astfel, se mai cauta par la subrat, iar e posibil sa fie vorba de niste fetishisti da’ eu cred ca e vorba de femei cu pilozitate kinkong. Tratament : epileaza-te mai des, sau na, permanent.
Asa, daca ajungeti la spital, nu vorbiti cu doctori pentru care nu aveti recomandari din cel putin 3 surse, also... si aici intram intr-un dibeit, le dai sau nu bani doctorilor, daca le dai ii obisnuiesti sa ceara, daca nu le dai te anesteziaza cu stanga si te cos la apendicita cu ochii inchisi, tu alegi.
A, era sa uit, arsuri solare, ce facem cu ele? Da, ati ghicit, asteptam sa treaca. Aaa, te doare? Nu exista, daca n-ai vrut s-o arzi gay si sa te dai cu crema protectoare nu te mai plange ca o femee. Oricum, leacurile babesti pentru arsuri cuprind aproape tot ce ai in bucatarie: iaurt, bulion, castraveti, ulei, otet, cartofi, oo, miere, mustar, muraturi... ce mai, poti sa pui ce vrei pe tine, ii faci lu' pisi niste Nantaimori.

luni, 13 februarie 2012

Dubla 3 (CDLIII) Sara

Inceputu' lu 2012 a fost mana cereasca pentru media, cred ca fiecare jurnalist adoarme cu un zambet larg pe buze zilele astea, la dracu, doar ei mai mananca acum , ce, n-a mai ramas pe raft decat caviar si sampanie? perfect, cate un kil din fiecare. Cred ca mai suna aia de la gradina zoologica “bai, a nascut o marmota doi pui si-s asa de dragalasi, veniti sa acoperiti subiectu”, mai trimite cineva un link cu ceva cul de pe iutub, degeaba “astea-s mult sub noi, arunca oamenii cu pietre, ninge ca’n ’24, avem treaba" si se vede pe mufele lor, se zbat, se agita, e calumea acolo, “santeti inzapezit si copilul dumneavoastra de 14 zile e mort in portbagaj, ne pare foarte rau sa auzim asta, spuneti-ne mai multe” va pare rau pe dracu, va bucurati ca-n ’89.
Pisi s-a cam speriat si m-a pus sa cumpar 10 kile de orez, 20 de kile de faina, masina de paine, doo baterii de tractor, un generator si 30 litri de benzina. I-am zis sa stea linistita si dup-aia mi-a cazut netu si lumina. S-a rezolvat in 30 de minute doar ca electricianu si aia de la net inca mai incerca sa plece cu masinile de aici din fata casei, karma banuiesc.
In fine, despre altceva e vorba aici, am vazut un film, Sara, un polonez destul de cul, da’ si destul de nasol, nu stiu exact cum este mai mult din astea doo, e ochei, cu badigard alcooloc care are grija de o bunaciunde de 16 ani, in ambele sensuri ale cuvantului… are cateva scene de actiune destul de tari.
Si desigur o aditie binevenita la colectia de movie posters in movies:

sâmbătă, 11 februarie 2012

Cronologic Vorbind 19

31012012
28112011
05122011

miercuri, 8 februarie 2012

Dubla 3 (CDLII) The Big Year

Mda, uitaţi-vă niţel la posteru de mai sus. Pe Steve Martin îl tolerez într-un singur film, Parenthood. Pe Owen Wilson la fel, The Darjeeling Limited. Pe Jack Black în niciunul.

Acum uitaţi-vă la trailer:

De ce m-aş uita la un film cu trei actori nesuferiţi? N-am niciun motiv. De-aia nici nu m-am uitat.







I kid, I kid, m-am uitat. Ce să zic, foarte bun. Nu e comedie să te dea pe spate şi nici nu e proiectat ca o comedie care să te dea pe spate. E foarte decent în toate, şi în scenariu, şi în joc, şi în filmări. Numaiştiu ce să mai zic.

marți, 7 februarie 2012

CvaDubla 3 (CDLI)

Nici nu stiu ce sa zic, am vazut niste filme, bravo Tusat ai putea spune. In videoclipurile astea muzicale de la televizor, daca e ceva sirop de dragoste e la adresa unui mort care a mierlit-o exclusiv intr-un accident de masina, imaginatie de pensionar...
Zilele astea cand plecam de la servic mi-a zis o colega sa am grija ca-i cod rosu, am intrebat-o ce cod are apocalipsa ca sa stiu comparativ asa...si a zis destul de debusolata: pai asta e, rosu. Tin s-o contrazic, apocalipsa trebuie sa aiba clar un cod mai vivid. Vivid, hmmm... am inceput sa trag basini d-astea de cand desenez mai des.
In fine, intr-o ordine oarecare avem:
Shooters, un englezesc decent cu gangsteri, e sanatos, asa...Dup-aia avem La Comunidad, o comedie neagra spaniola bine pusa la punct.Take Shelter, un actual destul de bun cu schizofrenic, or is it? Nu stiu. Si The Match Factory Girl, un filnlandez de 60 de minute, o comedie foarte neagra despre care n-am nimic rau de zis.Toate 4-s filme sanatoase pe care poti sa le vezi cu incredere oricand.

joi, 2 februarie 2012

O Pesa (CCXCIII)

Am gasit cartea asta si inca una cu ocultisme si misticism si cre ca de acum incolo o sa bag si blazoane si elemente oculte-n icoanele mele cu roboti, lucru care nu cred ca e neaparat ortodox. Da' icoanele alea cateodata merg nefiresc de greu asa ca-mi iau pauze si trag la bistiriu chestii ca aceasta, aceasta pe care o sa i-o dau lu Danut electricianu ca sa-i fur meseria... pentru ca vezi bine, vreau sa luminez treaba din interior cu leduri (lucru care ori o sa fie osăm ori de cacat major)si i-am zis lu' Danut, hai ma coaste sa-ti dau niste artizanat da' tre sa m-ajuti sa-i pun leduri, lucru care stiu, suna foarte nasol, Danut a zis "super", cum banuiesc ca zic toti electricienii cand au sansa sa upgradeze ceva cu leduri. Dup-aia Danut a zis ca dupa ce terminam pesa asta trebuie sa mai facem una din tabla, lucru care de ce sa ma cac pe mine, nu e cea mai proasta idee.