marți, 9 noiembrie 2010

Dubla 3 (CC) The Hitch Hikers Guide to the Galaxy (1981)

Ca tot veni vorba de miniserii engleje, Tusat se uita acum la The Hitchhikers Guide to the Galaxy, o miniserie BBC din ’81 dupa care Garth Jennings (de care-mi place pentru ca Son of Ranbow) a facut si un lung-metraj in 2005 caruia nu stiu exact ce-i lipsea da’ sigur ii lipsea ceva.
Ca la mai toate serialele engleje primu’ episod e okeish, al doilea e bun, al treilea e foarte bun, la al patrulea devii pasionat si la 6 se termina… ceea ce nu e deloc rau, dupa cum spunea si colegul meu Axl… mai bine exact cat trebuie decat prea mult.
THGTTG are tot ce-mi trebuie, recuzita de SF a la ’80, machiaj de serial european, o ura nejustificata pentru ceasurile digitale si desigur… in episodu’ 4 ne da raspunsul sensului vietii, universului si toate cele, raspunsu’ la marea intrebare ce sa mai.
Fiind un clasic, iti arunca-n fata si mici revelatii ca paranoid android de exemplu, titlul melodiei plangaciosilor alora de la Radiohead fiind inspirat de robotul paranoic din THGTTG , THGTTG care pe langa faptu’ ca pana si abrevierea e destul de lunga, imi pare si ca e o mare influenta pentru Futurama, sau daca nu, au cam acelasi gen de umor, asa… usor stiintific si destul de inteligent. Foarte bun.

Niciun comentariu: