Pisi pare destul de low maintenance, mananca doar lipie, dar e oare astfel? Framanta niste faina cu iaurt, praf de copt si sare, framanta bine, taie coca in doo, una din bucati mai framant-o cu niste mac, framant-o bine, acopera una dintre ele ca sa nu se usuce si p-ailanta intinde-o, intinde-o subtire, arunc-o in tigaie si acoper-o. pana se face pe o parte facem un amestec de ulei, usturoi si sare. S-a facut p-o parte, intoarce-o, da-o cu usturoi si acoper-o iar.
Pe partea cealanta, la mine, o ciorba de burta... arunci niste ciolane, carne, burta si legume intr-o oala si le lasi sa fiarba, albesti treaba la sfarsit si-i dai cu usturoi, din albusurile care au ramas de la liezon iti faci o omleta cu dovlecei.
Doo tipuri pentru ciorba de burta: pentru un alb profi, la o cutie de jumate de smantana grasa, 3/4 cutie de iaurt si doo galbenusuri, teluite bine si aduse foarte aproape de temperatura ciorbei inainte de amestec si tipu doi, pentru o culoare caluma se rade un morcov, se pune-ntr-un tifon sau ceva si se arunca-n treaba cu un minut inainte de finish.
Home made fettuccine cu shrimpi si dovlecei in sos de unt si lapte de cocos, suna fancy da' te duce la maxim 25 de lei - 4 portii decente sau na... 2 portii normale pe scala Paximo. Ca tip asa, srimpii merg foarte bine cu unt, lamaie, usturoi si piper. Dovleceii ii tai cu peeleru pe lung ca sa arate la fel ca fetucinele.Barbeq cu salata, am crezut ca eu am inventat peptu de pui umplut cu chestii la gratar, n-am facut aceasta. N-am tipuri pentru barbeq pentru ca babequu e foarte greu de stalcit, na, am mancat si gratare nasoale da' in general trebuie sa fii destul e mongoloid ca sa strici un gratar. Am totusi un tip, sa nu-ti dai basini cand faci gratar, ca detii vreun secret sau ca ai o metoda, nu e cul. Pentru un dresing de salata extraordinar faci in felul urmator: o lingura de maioneza, o lingurita de mustar, o lingurita de pesto (preferabil de busuioc), o lingurita de miere, zeama de la aproape jumatate de lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Nu-ti ies poached eggsurile asa elegante ca ale mele? Hai sa te rezolv, fierbem niste apa intr-o oala mai maricica, punem in apa aia o lingurita de otet si putina sare, spargem ou' intr-un castronel sau ceva si cand apa face bulbuci dam focu la minim si facem un vartej sanatos cu telu in treaba, dam drumu' la ou in mijlocu' vartejului si-l lasam acolo 3 minute fix, simmering cum ar veni. Sosu ala rosu e o smecherie personala pe baza de rosii si ardei copti, ii spun Tusat's Special Sauce. A, si ciorba de burta.
Aripi cu cartofi si blue cheese dressing. Si ala suna fancy da' gasesti branza albastra buna la 6 lei. Ca manevra de incorporare a branzei mai usor in sos bag-o juma de ora la congelator inainte s-o dai pe razatoare.Fish chowder in romana s-ar traduce ca un fel de mancare alba cu peste sau ceva. Codu' congelat e 17 lei si ala proaspat 84, deci depinde de posibilitati. Fara tipuri, am urmat exact reteta asta si a iesit lux.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu