joi, 29 august 2013

Recipes from the Dungeon (V) Home Alone 1

Cand pisi nu-i acasa lucrurile se mai linistesc prin bucatarie, gen salata de vinete cu maioneza si ceapa, da, ce? Pun si maioneza si ceapa. Salata de conopida cu usturoi si marar si 3 felii de salam linistit.
Ciorba de rosii de 5-6 zile cu extra taitei, n-am vrut sa iasa asa de multi da' a fost lux. Se mananca cu furculita.
Cum se face?
Faci o ciorba de rosii cu multi taitei si o lasi 5-6 zile.
Lu' pisi nu-i plac ciupercile si smantana. Da, stiu ca e ciudat.
Paste cu ciuperci in sos de mustar cu smantana.
Cum se face?
Da.
Pizza cu rucola.
Cum se face?
Faci o pizza cu rucola.
Omleta cu cartofi si rucola. Cand iau o punga d-aia de rucola trebuie s-o folosesc pana se strica asa ca pun pe orice, o recomand si-n senvisuri.
Cum se face?
Prajesti cartofi, scurgi uleiu', torni oole batute, intorci, pui rucola, razi ceva branza si acoperi putin, gata.
Paste cu resturi de paste.
Cum se face?
Ai niste resturi de paste da' nu-ti ajung pentru o cina copioasa, mai faci niste paste si le amesteci cu resturile de paste.
Sugiuc cu 3 ciuperci. Painea aia o tragi la tigaie in sosu ramas de la sugiuc.
Orez cu friptana.
Cum se face?
Nu mi-a iesit cine stie ce orezu ala, am pus cam multe rosii si a iesit cam acidic. Nu puneti multe rosii la chestii care n-au nevoie de ele doar pentru ca-s in sezon si e 1 leu kilu.
Chestiile astea au un nume italienesc care-mi scapa.
Cum se face?
Iei o bucata de mozzarella, o invelesti in resturi de orez, dai treaba prin faina-ou-pesmet si-o frigi. E delicios.
Resturi de orez cu doo aripioare ratacite prin congelator.
Cum se face?
Ratacesti doo aripioare prin congelator, le gasesti dupa vreo 6-7 luni, le prajesti si le mananci cu resturi de orez si o felie de paine cu icre. Nu e cea mai inspirata combinatie da' nu te strica la stomac, si asta-n cartea mea e tot ce conteaza.

Niciun comentariu: