luni, 26 martie 2012

Cva-Dubla 3 (CDLVII)

Eu daca ma trezesc vreodata intr-o situatie frichii in primu’ rand ma uit dupa camere ascunse, oglinzi si lumini mai puternice, abia dup-aia, daca nu dau de ele incep sa-mi fac un plan de iesire. Da’ destul despre mine, sa vedem ce filme am vazut, am incercat sa ma uit la Cei 3 Musketeers, criticii ziceau ca nu e accurate, nu stiu ce sa zic, adica e cu corabii zburatoare, dublu arbalete, scuba diving, bungee jumping, si una dintre evadarile mele favorite si anume detonare de explozibil intr-un tunel subacvatic si ajungi la suprafata… dracu stie ce faceau aia acum 200 de ani in Franta ? Cand am vazut ca-i cu corabii zburatoare am crezut ca-i comedie… lasa-ma sa-ti zic ca nu e astfel, se ia destul de-n serios si trage in cacat si cativa actori bunicei pe care i-a mancat in cur sa se duca la holiud ca de exemplu Mads Mikkelsen. N-am reusit sa-l vad pe tot, e d-ala la care daca te uiti mai mult de 20 de minute ti se face rusine de tine insuti.
Dup-aia am incercat sa ma uit la Tony Manero, un cilian cred care are o idee interesanta, un criminal in serie obsedat de personaju lu’ Travolta din Saturday Night Fever, suna bine, nu ? Nu stiu, cred ca da… Da’ ce iese e ceva de genu filmelor alora de cacat ca Politist Adjectiv, ore intregi de personaje care se gandesc la chestii, drumuri amanuntite de la magazin pana acasa, cadru lung si de aproape cu perciuni sau ceafa… l-am oprit si p-asta dupa vreo 20-30 de minute.
Dar am vazut si cateva filme pana la capat, doo mai exact, King of Devil’s Island, un norvegian cu elemente de Cool Hand Luke, Sleepers si chiar Titanic, despre o puscarie pentru juniori d-undeva de p-o insula… destul de bine pus la punct, are ceva sirop da’ nu cat sa fie deranjant. Bunicel.
Si Aaltra, un belgian destul de harcor, o comedie neagra alb-negru, mda, foarte bun.

O pesa (CCCV) Nu e doo ca copilu nesuferit

Iată un Bowie ce începe ca un Prodigy.
În altă ordine de idei, iată şi cel mai nesuferit copil din lume:
Cum îmi vedeam eu de treabă şi nu deranjam pe nimeni în tren copilu de mai sus şi bunica lui au venit şi s-au aşezat în faţa mea. Am mirosit imediat că e chef de scandal în momentul în care copilu i-a smuls bunicii telefonu de la ureche ca să vorbească ea. Apoi a tăbărât cu pumnii pe bunică. Apoi bunica a plecat nuştiuunde şi am profitat de ocazie să-i dau copilului un şut discret la gioale. "O să faci scandal?" i-am zis? S-a uitat bovin la mine, n-a înţeles. "O să fii cuminte?" "Îhî." "Bine. Vedem noi."
După ce s-a întors bunica copilu a cerut insistent de mâncare. "După ce pleacă trenu îţi dă mamaia." Am profitat de ocazie şi am scos un croasant cu ciocolată din rucsac. Se uita fix la gura mea. Nu-s teatral de felul meu dar aveam pe faţă o expresie de "mmmmmmmmm, ce bun e !". După ce a plecat trenul mamaia i-a dat un sendviş cu salam sau ceva şi a împuţit jumate de vagon. Am profitat de situaţie şi mi-am scos leptopul. Şi cum mă uitam eu la How not to live your life iată că începe scandalu, nu ştiu de ce. Am prins doar câteva chirăieli şi vreo doi pumni în spinarea bunicii. Apoi un dos de palmă scurt, cu monturi, din încheietură, peste gura copilului. Mămăiţa avea întipărită pe faţă o expresie de supremă satisfacţie combinată cu evil eye. Copilu nesuferit s-a apucat să plângă în tăcere cu câteva "te spun eu lu mama" destul de neconvingătoare.
La Ciulniţa au urcat unii care chiar aveau locurile alea aşa că au plecat în altă parte.


sâmbătă, 24 martie 2012

O Pesa (CCCIV)

Daca vrei sa te apuci de facut muzica tine cont ca undeva exista un flacau de 17 ani care face chestii de genu' asta (merge mai tare):
King Krule - Bleak Bake

vineri, 23 martie 2012

O Pesa (CCCIII) PFdDD 23

Putin noiz e ok.
Ben Frost - Killshot

miercuri, 21 martie 2012

O Pesa (CCCII) PFdDD 22

Este frichi da' mai incolo.
Les Reines Prochaines - Opfer Dieses Liedes

marți, 20 martie 2012

Dubla 3 (CDLVI)

Ma, cred ca 80% din filmele frantuzejti-s cu copii da’ destinate adultilor, nu stiu exact care-i treaba, francejii n-o sa se simta bine daca nu baga intr-un film niste voice-over, niste copii sau p-amandoo. Am incercat sa ma uit la The Kid with a Bike (Le gamin au velo), asta are kid/gamin in titlu, mi-a parut mult prea frantuzesc (fortat) si l-am oprit. Dup-aia m-am uitat pana la sfarsit la Tomboy, mda, are boy in titlu, asta n-a fost rau, as merge atat de departe incat sa zic c-a fost chiar ochei, bine jucat. Acum pot sa intru linistit in pauza de filme frantuzejti, asta tine vreo 2-3 luni pana uit cat de nasoale-s si ma mai pacalesc cu vreo doo. Ce-am mai vazut, poate te intrebi drage cititor, ei bine, o sa-ti spun ce-am mai vazut, am mai vazut si Slacker, un american din 91 despre o chestie interesanta care ma pasioneaza si pe mine, toata lumea freaca salteaua, nimeni nu produce nimic si totusi toata lumea o duce binisor, orice sarac daca vrea neaparat poate sa-si cumpere un salam de sibiu, nu exista om atat de sarac incat sa nu-si permita sa intre-n coma alcoolica, in fine poate nu-i chiar despre asta, poate-i despre altceva da-i bun si se bazeaza pe singura mea idee de film pe care am avut-o vreodata, bine, nu se bazeaza pe asta, vreau sa zic ca eu am avut mai demult o idee de film si Slacker o pune binisor pe ecran.Si am incheiat cu May din 2002, un film pe care-l ocolesc de ceva vreme pentru ca-i catalogat ca drama-horror, lasa-ma sa-ti zic ca nu-i astfel, adica nu-i horror, drama poate e, mie mi s-a parut o comedie neagra si una destul de bine facuta, o recomand

vineri, 16 martie 2012

Dubla 3 (CDLV)

Daca mi-as face vreodata o casa, una dintre singurele cerintele pe care le-as avea de la flacau' care-o sa se ocupe de decorarea interioara o sa fie sa-mi puna un candelabru-n sufragerie care sa-mi suporte greutatea.
Mda, ce-am vazut noi saptamana asta? 50/50 e un film care m-a plictisit de moarte in primele 15 minute, l-am oprit si mi-am facut o omleta... era 11 noaptea, lumea nu prea mananca omlete dupa 10 noaptea, nu stiu de ce.
Aventurile lu' Tintin, un film perfect pentru duminica seara si nu neaparat numai astfel, Retreat, un film ochei da' nu neaparat bun si The Sitter, o comedie americana care nu e neaparat rea, isi permite niste chestii pe care deobicei comediile americane nu si le permit. In The Sitter e pustoaica asta care vrea sa bea vodka cu redbul si se macheaza asa... mie mi-a adus aminte de Cristina Nebuna 1 cand am luat-o d-acasa ca s-o ducem la majoratu lu flacau' ala cu un singur cou. Lumea deobicei asociaza machiaju strident cu curvele, lasa-ma sa-ti zic ca astea doo n-au nimic in comun, singurele femei care se macheaza strident sant nebunele... si zic nebune in adevaratu sens al cuvantului, asa ca Cristina nebuna, nebunia aia de fata batrana. Ca o concluzie asa, tinere cititor, stai departe de femeile nebune, femeile nebune gonna fuck you up'n shit... si nu zic in sensu' ala de te lasa cu inima franta suferind pe balcon ca prostu, nu-nu, zic in sensu ala de pamant sub unghii, twitchy eye, atacuri de panica cand iti auzi numele. N-ai idee ce-i aia femee nebuna pana nu musti ca taranu din tomata pentru c-ai uitat unde ai ascuns cutitele.

luni, 12 martie 2012

O pesa (Ce, ce, ce, Î?)


O pesă, aşa, de la Chitila, pentru toate ascultătoarele de sex feminin.


duminică, 11 martie 2012

O Pesa (CCC)

Robert Glasper Exp. - Afro Blue (feat Erykah Badu)
Am in bucatarie un ceas cu radio, il ascult daca stau acolo mai mult de 10 minute, daca pun de-o tocanita, de vreo ciorba sau ceva, am radio si pe telefon si de vreo 4-5 zile il ascult in drum spre serviciu. Lasa-ma sa-ti zic ca absolut toate posturile de radio romanesti sant cacat, daca au muzica buna au muzica buna de acum 20 de ani, se face acum mai multa muzica decat oricand si astia insista sa-l asculte pe Julio Iglesias si pe Albano si Romina… mai dai de un Simply Red, de un Michael, Police, Leonard Cohen da-i boring la dracu, sant piese pe care le-am ascultat de 100 de ori, pana cand? Dup-aia mai sant posturi care baga muzica noo, 5 pese de muzica noo mai exact, ceva de Riana, Gaga, si alte cateva pese care-ti par cunoscute doar pentru ai auzit franturi din ele peste tot, cand schimbi canalu la televizor, in magazin, de la vecini. Doamne cat il urasc pe ala de la Taxi si pe Chirila. Chirila a vazut cat de bine se traieste din rock crestin la americani si cred c-a vrut sa faca o jmecherie si sa-l introduca si-n Romania cu mizeria aia de dumnezeu n-apare la stiri, si pentru ca-s aproape sigur ca nu crede-n dumnezeu, mi-e cu atat mai scarba de el. Dup-aia mai e Gherila, Gherila are muzica decenta, e noo si nu e neaparat cip, problema e ca are prea putina muzica si prea multa vorbarie… si nu ma-ncepe cu vorbaria, vorbaria de la Gherila e ca vorbaria aia din spatele autobuzului, chestia aia zgomotoasa care se vrea interesanta da-i defapt doar o filosofie de troleu, un cacat monoton care nu apeleaza decat poate la fecioare de peste 25 de ani. Mai dadusem in bucatarie la Boshu peste un post chiar ochei, rock fm cred, nu-s sigur, ala avea muzica buna, chestii care n-au prea fost date la radio.
In fine, da-l dracu de radio, cine are nevoie de el? Am facut un scurt studiu legat de o chestie care ma deranjeaza, grupurile de peste 15 oameni care cand intra intr-un local se apuca imediat sa lipeasca mese si ma-ntreaba daca-mi trebuie scaunul ala. Am mers pe nr 16, e un numar frumos. Care este exact prioritatea cand te duci sa mananci si sa bei, sa faci ai-contact si conversatie sau sa bei si sa mananci? Masa de 4 persoane e perfecta, pui in fata ta persoana cu care faci sex pentru ca poti sa bagi un carnat in gura si sa i te uiti direct in ochi, lucru pe care nu poti sa-l faci cu colegii de servic, pui pe lateral alte doo persoane cu care ai un unghi prietenos de 45 de grade, convesatie, mangiare si baut lux… stai cu spatele la grosu grupului? Taf-shit, ce-o sa sentample? O sa se simta Maricica exclusa? Nu, ca-i la masa cu alte 3 persoane. Vrea sa-mi zica ceva Maricica? Striga-ma pe nume, nu trebuie sa tipi ca esti aproape, ma-ntorc si-ti raspund: Nu Maricica, nu stiu a cui capitala e Kampala.Majoritatea miscatorilor de mese se baga-n formatia “nunta de cartier” sau “masa araba”, 1. in schema de mai sus. Care-s problemele aici? Eu ca punct A n-o sa pot face conversatie decat cu B,C,D si E, adica cu o persoana mai mult decat in setapu ideal de la Start dar o sa ma simt nevoit sa fac conversatie cu toata masa din cauza aranjamentului, lucru imposibil, ma vede absolut toata lumea cand mi se-ntinde crema din ecler pana-n barbie, e o senzatie generala de agitatie, se-ntapla conversatii de genu: A-E, D-C, unii nenoriciti o sa stea la intretaierea meselor si o sa aibe ciorba-n panta, in setapu 2 la fel si dup-aia daca te apuci sa lipesti si mese rotunde nici nu stiu ce sa mai zic.

vineri, 9 martie 2012

O Pesa (CCIC)

WhoMadeWho - Running Man

In alta ordine de idei, ieri am alergat cat am putut eu de repede, ceva legat de un copil si o lopatica, nu conteaza... si lasa-ma sa-ti zic ca e destul de tare, e un sentiment sau ceva, n-am mai alergat cat am putut eu de repede din liceu cred.

joi, 8 martie 2012

O Pesa (CCXCVIII)

Mda, nu prea se potriveste pesa cu pozele dar nici nu-ncerc sa fac asta.
Kinny - Tick Can Tock

miercuri, 7 martie 2012

O Pesa (CCXCVII)

Si o mica colectie de orizontale:

Zapaska - Koroleva

luni, 5 martie 2012

Nu e doo ca Watchmen

Imediat dupa revolutie, la vreo 2-3 ani mai exact, da, doi-trei ani dupa e notiunea mea despre imediat dupa, la libraria Stichita Nastescu de pe Rozelor au inceput sa apara comicuri destul de tari, catdecat ieftine dar in franceza, limba pe care n-am reusit s-o master niciodata din cauza ca nici nu am incercat din cauza ca-i cam gay. Am facut rapid o pasiune pentru ele si mergeam cu Rahan si ne luam comicuri de toti banii, majoritatea erau inca in desfasurare si nu-ntelegeam mai nimic din ele din cauza ca aveam doar cate un numar-doo din fiecare: Hex, Arak, Fog, Omega Men, Justice League si respectiv un numar din Watchmen, zilele astea cand am citit toata treaba mi-am dat seama ca aveam capitolu 4. Destul de tare capitolu 4 din Watchmen, da’ toate 12 puse cap la cap fac ceva extraordinar. Watchmen e scris de Alan Moore, un britisoi cunoscut in unele cercuri si ca Translucia Baboon. Alan a mai scris si V for Vendeta, From Hell si The League of Extraordinary Gentlemen, filme pe care le-am vazut si respectiv comicuri care-s momentan la mine-n lista de deaunlod. Watchmen filmul este sigur una dintre cele mai bune adaptari pentru ecran dupa o “carte” pe care am vazut-o vreodata, e spot-on cum s-ar zice, nu poti sa-i reprosezi absolut nimic, poate d-aia comicu nu-i cu foarte mult mai bun decat filmu’, cam singura chestie pe care o are-n plus e o dezvoltare mult mai ampla a personajelor, psihologic vorbind, desigur… si inca cateva chestii care tin de detalii in desenu’ lu Dave Gibbons, mai este si o treaba cu comic in comic foarte interesanta, mda, are destule chestii-n plus, Watchmen e un trebuie.
Penderecky. Folosit in The Shining.
P. Henry. De la asta s-a ajuns la muzica de la Futurama... All glory to the Hypnotoad!