luni, 19 decembrie 2011

Nu e doo ca Cioran, Emil Cioran

Eu nu arunc carti mai groase de 10 pagini, poate nici nu-s carti alea mai subtiri de 10 pagini, nu stiu, am un respect ciudat si nejustificat pentru carti, in fine, nu le arunc, si am multe cacaturi pentru ca nu stiu de ce tot primesc sau mi se lasa fara sa mi se daruiasca tot felu' de carti, cataloage, albume sau brosuri de toate felurile. Si a gasit pisi prin mormanele alea chestia asta "Cioran in strada de Dan Perjovschi", chestie pe care stiu sigur de ce n-am deschis-o, pentru ca incepe cu Cioran. Da' pisi a deschis-o si am ras amandoi vreo 10 minute, a fost intens si am zis ca trebuie sa ma risc la un hate-post ca sa-mpartasesc aceste basini. Pisi cand a vazut ca fac poze si-a aruncat ornamentele de brad pe masa, pisi e foarte mandra de ornamentele ei de brad, pisi vrea si brad dealtfel, i-am promis anu' trecut c-o sa luam unu anu asta, asa ca...
"Ceea ce nu-i sfasietor e de prisos, in muzica cel putin." Eu ma pis pe tot ce-i sfasietor in muzica, ce-s poponar? Mie-mi place muzica de viata, de ce nu te formulezi doar despre gusturile tale?"E oare mai usor de confectionat o utopie decat o apocalipsa." Zi-le Ciorane!
"Singura functie a memoriei e sa ne ajute sa regretam." Mai da-te-n cacat!
"In inima ta era un cantec: cine l-a ucis?" Ba, esti nesimtit?
Si un preferat d-al lu' pisi: "In afara materiei, totul e muzica: insusi dumnezeu nu-i decat o halucinatie sonora."
Dac-o vrea cineva n-are decat sa ma contacteze printr-un comentariu, trebuie sa mai intre vreo cioranista dincandincand p-aici, si rezolvam d-un drop-off pe undeva pe la metrou, ti-o lipesc cu scoci sub al treilea scaun de la scari, sau ceva delicat si ingenios a la Amelie, cioranistelor sigur le plac chestiile delicate si ingenioase a la Amelie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

imi plac ornamentele de brad ale lui pisi....un drop-off ceva??

tusat spunea...

pentru ornamente nu, cartea dac-o vrei, nici o problema.