luni, 30 ianuarie 2012

Dubla 3 (CDL) The Descendants

Nu credea ce zice lumea, The Descendants e un boring ass movie. Doar pentru ca un film nu-i prost nu-nseamna ca-i bun, inseamna ca nu-i prost. Acum daca ai un film care nu-i neaparat prost da’ e boring, ei bine, atunci poti sa zici cu mana pe inima ca ai deaface cu un film destul de prost. The Descendants are totusi ceva care te pacaleste si te face sa-l vezi pana aproape de sfarsit, nu stiu exact ce, banuiesc ca Clooney. TD e despre problemele milionarilor, bu-hu-hu, TD e genul de film in care barbatul ii zice sotiei prin coma chestii de genul: “adio iubita mea, prietena mea, fericirea mea, durerea mea, adio, adio, adio” mda, sirop de lacrimi de cacat, vorba lu' Gabi soferu' "imi lacrimeaza curu"- n-am stiut ce-nseamna asta pana n-am vazut TD… TD se vrea putin si comedie, desi in sensul asta nu face decat sa bage-n treaba un flacau retard care zice chestii oarecum amuzante ca What’s up dude ? TD e overrated. Ia auzi aicia spoiler: Nevasta lu Clooney are boating accident si intra-n coma, Clooney trebuie sa aibe grija acum de cele doo fete, nu stie cum ca nu prea statea p-acasa, avea afaceri, fetele-s rebele si obraznice, dupa juma de ora se potolesc si-s toti prieteni, una din fete-i zice: vezi ca mama te insela cu un flacau, pai hai sa-l gasim, de ce? Ca sa-i spunem ca proasta-i in coma terminala, poate vrea sa-si ia si el ramas bun. Sa mori tu ? Subplot : Clooney si verisorii lui au pamant cacalau in Hauai, verisorii vor sa-l vanda, Clooney nu vrea ca sa nu strice virginitate de peisaj, Clooney nu vinde pamantu’.
Pro : fata mare a lu Clooney e destul de fit.
Con :TD intra in categoria aia de filme pe care trebuie sa mori inainte sa le vezi.

duminică, 29 ianuarie 2012

Dubla 3 (CDXLIX) Louis Theroux's Weird Weekends

Fricălăul e pesa de bază aici, la Pisici şi Zombie, şi cu asta se ocupă şi Louis Theroux în weekend-urile lui ciudate. LT'sWW e o serie de documentare făcute pentru BBC 2 prin 1998 şi e o chestie foarte calumea. Flăcăul ăsta Louis are ceva din Jemaine Clement, ceva din Mike Rowe şi ceva din Borat, bineînţeles, astea pe lângă stilul propriu care-i britişist, adică pe sufletul lui Axl. Documentarul în sine e pe stil gonzo şi atinge de la tele evanghelişti şi survivalişti până la gangstarapări şi nazis. Apropo, numele de gangstarapăr al lui Louis e Waldo.
                               
Get it bitchies, Waldo?

După LT'sWW LT a făcut when Louis met... şi s-a ocupat cu diferite celebrităţi englezeşti de care nimeni n-a auzit, nimeni în afară de englezi that is. Pretty boring stuff. Şi apoi a revenit la fricălăi cu nişte BBC specials pecare încă nu le-am văzut dar I look forward to.
Recomand.

joi, 26 ianuarie 2012

O Pesa (CCXCII) Redrum

Mi-am lasat aparatu acasa si a trebuit sa ma folosesc de un telefon dslr, deci o sa trebuiasca sa strangi putin din ochi ca sa vezi ce scrie acolo-n zapada... asta-i scriu si eu lu pisi pe oglinda de la baie cand e aburita, pisi gaseste aceasta comic si inspaimantator in aceeasi masura, pisi...
Ai aici niste Beck pe 8 bit.

miercuri, 25 ianuarie 2012

Casa si Masina (XXVIII) Movie Snapshot

Avem editie speciala azi la casa si masina... e mai greu decat crezi sa gasesti cadre d-astea.
Spun (2002):
Outnumbered, un serial care incepe bine:
OUaTiA (2011):
Naboer (2005):
Heaven (2002):
Fresh Meat, un serial foarte bun:
Contagion (2011):

Dubla 3 (CDXLVIII) Naboer

Am vazut Naboer, un film norvegian destul de tare, un thriller psihologic cred, nu stiu exact ce-nseamna thriller psihologic, da’ daca inseamna ce cred eu ca-nseamna atunci asa e, nu stiu… poate ai observat, o ard ca agnosticii aia fanatici din South Park, nu-s sigur de nimic, in scris cel putin, fata-n fata nu graiesc decat certitudini. Nu, nu-s ciudat. Pisi doarme acum pe mine si mi-e cam greu sa scriu, i-am zis : parca am o pisica, nu o prietena, sant bun doar sa-ti fac de mancare si sa dormi pe mine, a zis miau si s-a culcat la loc.
Naboer e intr-un fel ca Black Swan, asta daca Black Swan n-ar suge oo, Naboer face bine ce incearca sa faca Black Swan si nu reuseste… si desigur, ca un plus nici nu e cu balerine. Mda, bun, isi face treaba-n 70 de minute, ceea ce mi se pare extraordinar.

marți, 24 ianuarie 2012

Dubla 3 (CDXLVII) Smala Sussie

Smala Sussie e un suedez destul de tare in care se intampla tot felu‘ de chestii, cum obisnuieste deobicei sa se-ntample in filmele de genu’ asta. Smala Sussie e destul de tare, mai ales pentru ca apar in el toate posterele filmelor din care pare ca se inspira (mai jos). Smala Sussie e destul de tare.
In alta ordine de idei nici nu stiu ce sa mai zic, asa ca o sa iau o carte care-mi pica mai la-ndemana si o sa citez ceva, asa doar ca sa mai fie niste text, ia sa vedem… Gramatica limbii romane in scheme, pisi a terminat o facultate, imi aminteste asta de fiecare data cand o pun sa spele vasele sau cand ii propun ceva mai ciudat in dormitor :
In propozitia Cu noi a venit si domnul profesor, si este:
a)conjunctie coordonatoare copulativa simpla ;
b)conjunctie coordonatoare disjunctiva ;
c)pronume reflexiv in dativ ;
d)adverb de mod.
Scarface:
Pulp Fiction:
Rambo:
The Usual Suspects si Babe cred:
Si desigur Lock, Stock &2SB:

luni, 23 ianuarie 2012

Dubla 3 (CDXLVI) Once Upon a Time in Anatolia

Am vazut azi de dimineata, pe la unu jumate-doo, Once upon a time in Anatolia, un film turcesc… si lasa-ma sa-ti zic ca n-am mai fost atat de bored de ultima oara cand am stat la coada la buletine… si mergea greu, venise lumea cu sugari care plangeau, mirosea a o combinatie de sectie de politie cu camin de nefamilisti, intrau cetatenii pe rand si stateau cate juma de ora fiecare, erau zece oameni in fata mea, asta ar insemna doo ore jumate dupa un calcul d-al meu, cand intri-n camera cealanta iti dai seama ca mai e o coada, ciudat, stai si la aia, completezi formularu, mai stai putin la coada, unde ai pus timbru fiscal, ti-a expirat ala vechi de 4 ani, hai sa-ti facem poza, e gata peste 3 luni, pa-pa. Cam asa e si OUaTiA, se misca incet, nu se-ntampla mare lucru, are tot vreo doo ore jumate si e cu politisti si birocratie. Nasol.

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

O Pesa (CCXCI) Dreapta

Da drumu’ la muzica si ,in cadrul unuia dintre cele mai lungi posturi de pe PZ, te invit sa te uiti la acest omagiu pe care l-am adus mainii mele drepte pe intuneric, hmmm, suna cam ciudat. E ciudat? Nu stiu.

vineri, 20 ianuarie 2012

Dubla 3 (CDXLV) Spun

Spun e un film cu drogati, drogati pe speed mai exact. Eu acum de fiecare data cand ma gandesc la filme cu drogati imi sare-n cap Requiem for a Dream si ma enerveaza aceasta pentru ca nu mi-a placut filmu’ ala, se ia prea-n serios si mie nu-mi plac chestiile care se iau foarte-n serios. Da’ sa nu vorbim de chestii overrated, sa vorbim de alea mai under… bine, sa vorbim e mult spus. Spun e destul de tare, are o gramada de cameouri (mai jos), ceilalti actori fac o treaba foarte buna, Brittany Murphy avea ceva destul de pornache si Rourke e harcor.
"You wanna go back to Las Vegas with all them Gucci wearing motherfuckers?"
Eric Roberts ca poponar:
Blondie ca old-dyke:
Billy Corgan de la SmashingPumpkins ca doctor (a facut si mare parte din sauntrac):Ron Jeremy ca barman:

miercuri, 18 ianuarie 2012

Dubla 3 (CDXLIV) Innocence

Ce avem noi aici? Avem debutu’ si ultimu’ film al unei frantuzoaice, Lucile Hadzihalilovic, o tanti care a lucrat si cu Gaspar Noe la Enter the void. Innocence dealtfel i-l si dedica lu’ Gaspar, lucru dragut din partea ei pentru ca se vede o influenta acolo, nu mare da’ se vede. Innocence e genul de film pe care trebuie sa-l vezi fara sa te interesezi. In aceeasi ordine de idei, Marion Cotillard e o mare bunaciune. Foarte bun.