miercuri, 15 septembrie 2010

Dubla 3 (CLIX) Gang Special.

Azi o sa enumeram cateva filme cu găşti de cartier si o sa spunem cate ceva despre ele, de exemplu : asta-i bun sau asta nu-i asa de tare.
O sa lasam deoparte filmele cu neonazisti pentru ca astia-s mai mult o organizatie sau ceva si-o sa le excludem si pe alea cu negri in ghetouri pentru ca inafara de Bloods si Crips notiunea alora de gasca e destul de vaga si se refera deobicei la aia 5 indivizi care se nimeresc sa fie in seara respectiva la colţ. Bine, sincer sa fiu, io tot exclud aici chestii pentru ca nu prea stiu multe filme cu găşti. Mai dam afara si pe Maras si MS-13 pentru ca nu stiu nici un film cu ei. Si daca tot am taiat asa din ei, ii scoatem si pe huliganii sportivi pentru ca filmele cu ei sant nasoale.
Pentru mine, termenul are un inteles exact, o gasca e o grupare de indivizi imbracati lafel care detin un teritoriu restrans pe care-l protejeaza pana la moarte. Membrii găştii trebuie sa fie anarhisti d-astia, sa nu le pese de nimic, sa violeze, sa sparga capete si sa fure de la copii fara remuscari, nu ca-n The Warriors unde se urmaresc aia pe la metrou si-s gata-gata sa se prinda pentru ca toti insista sa plateasca taxa de intrare, ce cacat? Fugi pentru viata ta de bagabont harcor si te opresti sa bagi fise intr-un aparat peste care poti sa sari?
Bine… The Warriors e totusi putin mai masculin (vezi niste sange) decat West Side Story care-i de-a dreptu’ poponar. Gangs of N.Y. e pe partea cealanta, e prea multa violenta, cred c-o sa-l revad ca nu prea mai tin minte multe din el… Clockworku’ e exact cum trebuie.
De apreciat si revazut Badu’ lu’ Michael Jackson care e foarte necredibil (ca si T.W.) din cauza gastilor-rasial-mixte si Roses de la Outkast care are o scena supertare la sfarsit.
Si cireasa de pe tort, cam cum cred eu ca ar trebui sa arate un film cu gasti, videoclipu’ de la Stress al alora de la Justice.

Niciun comentariu: