vineri, 10 septembrie 2010

Dubla 3 (CLVIII) Vanishing Point

Mie-mi place Cris Cornell, nu conteaza ca-i Soundgarden, Audioslave, Temple of the Dog sau doar Cornell, Cornell e destul de tare. Eee, si cum ma uitam eu aseara la Vanishing Point, un film din 71 cu masini americane tot asteptam sa cante, hai Cornell baga , baga Cornell!
Cornell avea doar 7 p-atunci deci n-a cantat... in schimb cand s-a facut mare a adus un omagiu extraordinar filmului cu videoclipu de la „Show me how to live” in care combina scene din V.P. si scene cu el si audioslavii lui intr-o masina identica cu a fugarului din film. Melodia mi se pare perfecta pentru o urmarire de masini a la 70’s americana.
Filmu’ n-are o idee foarte clara, e un tip care baga speed in forma de comprimate si fuge de politie. De ce? Pentru ca trebuie sa ajunga undeva destul de repede. Unde? In San Fransisco. De ce? Ca sa livreze masina. Cine-o s-o mai vrea dupa ce a fost forjata prin deşert si zgariata de motociclete de politie? Nu stiu. Cred ca pentru tot filmu’ s-au folosit cam 3 role de film si 4 tone de benzina, urmaririle arata foarte bine si nu te deranjeaza nici sa vezi masina aia singurica pe sosea, un Dodge Challenger din 70 care o calca prin pustietate.
Bine, Cornell e putin cam bulangiu pentru ca pleaca de la ideea ca toata lumea a vazut acest clasic american si baga ditamai spoileru la sfarsitu’ videoclipului infigandu-se cu cealengeru-n doo mari buldozere, ceea ce desigur ca face si Kowalski in film... la sfarsit.
Decizia pe care o ia la sfarsit si faptu ca-i ghidat prin radio de un DJ negru orb pe care-l cheama Supersoul trebuie sa-i satisfaca pe aia care cauta in V.P. un substrat sau un mesaj.. io-s mai simplu.
Bun, are o atmosfera tare placuta.

Niciun comentariu: