joi, 23 decembrie 2010

Dubla 3 (CCXXXV) The Town

Eu nu-s carcotas, defapt chiar nu suport Carcotasii, ce vreau sa zic e defapt ca deobicei nu judec pe nimeni si nimic pana nu vad despre ce e vorba, d-aia zic : Ce ma Ben Afflece, vrei sa regizezi un film ? da-i drumu’, oricum cu actoria nu prea ti-a mers.
Ben Affleck a avut noroc ca e prieten cu Matt Damon de a aparut in cateva filme mai de doamne-ajuta, fara sa punem la socoteala Şecspir in Love unde chiar mi-a placut de el. Mda, si ca o surpriza nici nu e primu film pe care-l regizeaza, a mai facut si Gone Baby Gone, alt film foarte bine primit de critici dar care pe mine m-a lasat rece... in mare parte pentru ca nici nu l-am vazut… bine, nici nu prea ma dau in vant dupa filmele politiste decat poate daca-s L.A. Confidential.
The Town e un omagiu pe care si-l aduce Ben, filmu’ are doo ore, si-s doo ore de Ben, Ben nu lipseste de pe ecran mai mult de 10 minute din toata durata filmului. Toate scenele-ti lasa impresia ca filmu e facut pentru ca Ben a tras de fiare vreo 3 ani si s-a saturat sa se uite-n oglinda la Ben, vrea sa fie vazut si de altcineva inafara de Ben, si cum nimeni nu i-a oferit un rol in care trebuia sa-si dea tricou jos sau macar un rol in general, si-a facut propriul film. Bum! Acum trebuie sa va uitati la Ben cat ce cul si raghed e. Si Ben si-a dat un rol misto de baiat d-ala rau cu suflet bun si sensibil pe care-l vor blondele si brunetele deopotriva si se uita incruntat si sta cu gura intredeschisa ca Iglesias si ca Paxi in poze, ca asa e mai sexi si salveaza situatia si se uita-n zare.
Ben, bagabond fiind sparge o banca, ia o ostatica, o elibereaza, se duce s-o sperie dup-aia sau s-o omoare si ca-ntr-un sindrom Stockholm total aiurea se indragosteste de proasta, cum banuiesc ca se-ntampla deobicei in astfel de cazuri.
Acum eu ma-ntreb, de ce trebuie toate filmele sa aibe o poveste de dragoste ? nu stiu, faci un film cu oameni care jefuiesc banci, da’ e mai multa vorbarie,tavaleala la cearceaf si sentimentalism decat impuscaturi, cre ca maidegraba e un film de dragoste, se-ntampla sa mai jefuiasca aia cate ceva dincandincand.
Deci Ben e crimunalu’, si tipa pe care-o tavaleste e martorul cheie, ea nu stie aceasta desigur, acuma Ben a ars-o cu Gloria Estefan aia… Jennifer Lopez, asa, Jennifer a jucat cu Clooney in Out of Sight unde ea e politista si se tavaleste cu Clooney care-i chiar hoţomanu pe care-l investigheaza. Prietenul lui Ben, Matt in The Departed tavaleste aceeasi femee pe care o babardeste si nemesisu’ lui, Leonardo DiCaprio, o preferata de-a mea, psiholoaga de serviciu, Vera Farmiga … si desigur lista continua. Chiar e nevoie de amorezeala asta in filmele de actiune? Chiar obisnuiesc sa se tavaleasta asa-n stanga si-n dreapta hoţii cu vardiştii? O baga numai ca sa mai reduca din buget, ca de, o pupatura-i mai ieftina decat niste fum si cateva gloante oarbe… nu stiu, jur.
Ca un rezumat, The Town cred ca e singuru’ film in care nu am simpatizat cu nimeni, nici cu politia, nici cu criminalii, cand se urmareau p-acolo prin oras ca tembelii eram all like whatever.
Bunicel de duminica seara.

Niciun comentariu: