marți, 18 mai 2010

Dubla 3 (LXXII) Valhalla Rising

În primul rând, ca să nu uit, filmul merita un titlu mai necomercial şi nişte efecte, şi-alea puţine, mai de Doamne-ajută.
Apoi, imedebeu' zice că se întâmplă în 1000AD, dar se bate capîncap cu Grigore al 7lea care face nişte mici îndemnuri la cruciadă abea prin 1080AD, şi se mai bate capîncap şi cu Urban al 2lea care începe oficial I-a cruciadă la 27 noiembrie 1095. Bine, zvonuri despre o "re"cucerire a Ierusalimului circulau prin zonă şi mai devreme numai că nu circulau prin zona prin care o ardeau vikingii.

Şi-acum alea bune. Filmul e awesome. Îmi aduce mult aminte, în sensul bun al cuvântului, de The Sauna şi, pe alocuri, de The New World, care-i crap da are unele momente. Vikingii-s făcuţi calumea, peisajul e ăla din Rob Roy cu Liam Neeson, şi asta-i foate bine, bătăile-s veridice şi fără exagerări, scenele cu barca prin ceaţă-s cireaşa de pe tort, iar scena întâlnirii ăluia cu creştinii, cu toate femeile alea goale şi murdare de pe deal e una dintre cele mai calumea structurate pe care le-am văzut vreodată. Copilul e ales foarte bine, urâţel dar nu nesuferit.

Are ca secondary plot tema mea all time favourite, întâlnirea a doo civilizaţii aflate pe trepte diferite ale evoluţiei, vezi The 13th Warrior, Pathfinder, care şi ăsta are vikingi da nu-s aşa belea, bineînţeles, Apocalypto, rahatul ăla de 10.000 BC, şi altele.

Sfârşitul e scandinav şi ştii cum sunt scandinavii ăştia, te lasă să te gândeşti. Imedebeu zice ca în final ăsta se descoperă pe sine însuşi ceea ce e o mare vrăjeală.

Un film de văzut. Neaparat. Şi motherfuckercuntassbitch de Trilulilu nu vrea să-mi proceseze fişieru aşa că revin cu dubla când o dă pe brazdă.
Adică acum:

Un comentariu:

tusat spunea...

Ba, ideea-i buna si realizarea la fel, da' plesneste-ma tare si spune-mi Suzi, greu se mai misca, GREU!!!