vineri, 1 octombrie 2010

Dubla 3 (CLXIX) Blade Runner

Azi o sa prezentam un favorit al snobilor, amatorilor si S.F. bafilor deopotriva, Blade Runner. Despre snobii si basinosii cinematici o sa vorbesc alta data, urata natie de oameni.
De la inceput in B.R. iti dai seama de o chestie foarte interesanta si anume ca undeva pe drum, pana in 2019 s-a pierdut tehnologia necesara fabricarii de ecrane cu plasma si LCD-uri si lumea s-a intors la televizoarele cu tub, cul!
B.R. e o combinatie destul de tare de SF cu film negru, d-ala cu femei sexoase care fumeaza-n reflector, in care trebuie elucidat un mister sau ceva, da’ mie nu-mi plac filmele cu mistere si investigatii pentru ca nu-s chiar cel mai ager cercetaş si ma pierd in acţiune, I’m all like : de unde a cules solzu de şarpe?, asta cine e? e fra-su’?, da' ala de ce vrea sa-l omoare?
Nu m-a impresionat, iti lasa impresia ca au luat o carte cu subiect dens si interesant si au trantit un film de actiune usurel bazandu-se pe nustiuce. Adica sa nu ma-ntelegi gresit, e un SF de actiune bun doar ca nu e extraordinar… o combinatie de Soldatu Universal (parca si acolo ploua intr-una si erau lumini ciudate) si L.A. Confidential.
Daca se axa putin mai mult pe conflictul dintre om si replici poate era si un favorit de-al meu, cine stie...

Foarte wide pentru '82, ca dovada si faptul ca la reuniunea vecinilor in juru' videoului clandestin prin 87-88, s-au auzit o gramada de Uau! ce lung e...

Un comentariu:

axl spunea...

Ce nu ştii tu sau poate ignori e că au luat o carte cu subiect dens şi interesant şi-au făcut un film uşurel.
E vorba de Philip K. Dick - Do Androids Dream of Electric Sheep?
Philip K. Dick, get it?