duminică, 3 octombrie 2010

Dubla 3 (CLXXII) Mad Max

Mad Max Special, era doar o chestiune de timp. Mel Max e o trilogie cu Max Gibson, suna ciudat, da, toata lumea a auzit de ea. Viata lu’ Max nu e una simpla, nu e simpla chiar deloc, in MM1 e politist in Australia, pe undeva prin pustietate si desi nu se-ntampla nimic apocaliptic ai totusi senzatia ca nu mai e mult pana atunci… clasica poveste a eroului caruia i se omoara nevasta si copilul si dup-aia se razbuna… doar ca nu prea se merge pe jos, masini puternice si motoare… alearga putin Mel la sfarsit ca-i mai dramatic sa dai din picioare decat sa calci pedale. MM1 pare ca nici el nu stie ce se vrea, iti lasa impresia asa, ca a fost scris in timp ce se filma. E OK, adica nu mi-a trecut prin cap sa-l opresc si sa ma uit pe Discovery. N-as zice ca MM1 e o distopie pentru ca eu cred ca Australia chiar asa era prin ’79, e un film de actiune usurel.
Intre MM1 si MM2 (The Road Warrior) sant 2 ani si un conflict nuclear mondial, Max a trecut prin multe, e un fel de animal acum, axat doar pe supravietuire, nu prea-i pasa de chestii, benzina si mancare sa fie. Bine, adanc in el desigur ca mai exista flacaul ala de la-nceput, sotul, tatal si politistul din MM1… poate d-aia se si aciuiaza pe langa un avanpost al personajelor pozitive (imbracate-n alb desigur) care-i asediat zilnic de negativi (imbracati in negru). Lideru’ pozitivilor am fost aproape sigur ca-i Mick Jagger o buna bucata din film, nu e, desi in 3 Tina Turner e, nu c-ar avea vreo legatura Mick cu Tina. MM2 e bun.
Bine, eu cu post-apocalipticele intr-un sfera lu Paximo, care sigur o sa ma atace grav daca dau si doo vorbe pe langa, asa e el… deci o sa ma abtin sa zic ceva despre el din punctul asta de vedere, inafara de ca desigur, e un post-apocaliptic.
Intre timp, adica din 81 pana-n 85, a aparut Indiana Jones, doo dintre ele cel putin si MM3 (Beyond Thunderdome) pare sa se inspire mai mult din ele decat din celelante madmaxuri, masinile dispar si apare-n schimb o magie, asa… nimeni nu mai moare, in loc sa-si taie capetele isi dau in cap cu tigai, ies din explozii afumati ca-n desene animate, cad in cacat si alte chestii de genu’ asta.
Nu e rau da’ e destul de nasol, un film de aventuri pentru copii, nici o legatura cu MM 1 si 2.

Si acum despre personajele negative, trebuie sa fie cam cele mai ale dracu’, cele mai deviante-psihopate, nicinustiu cum sa le mai zic, esenta raului cesămai. In primu’ e lideru’ gastii de motociclisti, Toecutter, care violeaza mame, le leaga cu lanturi, le omoara pruncii si infige bare de metal pe unde nu-s organe vitale barbatilor ca sa vada si ei distractia. Ăsta e atat de rau ca nici nu vorbeste, scoate sunete animalice, hâsâituri de şarpe si alte chestii.
In 2 nu trebuie decat sa-l vezi pe Humungus ca sa-ti dai seama ca toata gasca aia de motociclisti din primu-s doar niste mielusei, Humungus e atat de rau ca nici nu prea trebuie sa apara-n film, stii ca exista si stii ca tot ce-nseamna personaj pozitiv nu trebuie nici macar sa i se uite-n ochi. La sfarsit nici nu exista o lupta mano-a-mano intre Mel si Humungus cum se cere deobicei in filmele de gen pentru ca e clar pentru toata lumea ca Mel n-ar avea nici o sansa.
Si in MM3 nu cred ca exista personaje negative, adica sant unii oameni rautaciosi, da’…
Asa… si ma gandeam acum ca am pus eu pesa aia cu 2 Pac pe care o furase de la Joe Cocker, eee, videoclipu pesei respective e inspirat grav de MM 2 si 3… deci banuiesc ca versurile-s singuru’ lucru original ramas : Shake it shake it baby, Shake it shake it baby, Shake it shake it mama, Shake it Cali ,Shake it shake it baby, Shake it shake it shake it shake it...!

Ai aici cate putin din fiecare:

Un comentariu:

axl spunea...

You have done well, my young Padawan.