miercuri, 2 martie 2011

Dubla 3 (CCXCVII) Voi, vei, vor, vomă

O sa incep cu un mic sfat pentru tineret, sa zicem c-ai cunoscut o fata, o domnisoara, femee si-ti place de ea, da’ dupa cateva intalniri observi semne ca-i nebuna, ce faci? Bine, sant o gramada de retarzi care nu fac nimic, raman cu nebuna, astia-s aia care au o nevoie asa de mare de pasa ca nu conteaza ca-s injunghiati cu cutitu de paine, ca primesc vizite inopinate la serviciu sau ca li se repeta cuvinte ciudate-n ureche-n timp ce dorm… eu vorbesc de oamenii normali, ce tre sa faci cand vezi scanteiea de sandilau in ochii ei? Multi ar fi tentati sa fuga, sa-si ia o cartela noua, sa-si dea demisia si sa se mute, dar asta pe langa faptu ca-i incomod cateodata nu-i nici de ajuns, tre sa te asiguri ca nebuna nu te mai vrea, tre sa bei cantitati masive de ceai de tei si sa faci pe oligofrenu, trebuie sa… da’ nu santem aici ca sa vorbim de nebune, santem aici ca sa facem altceva.
Am observat ceva, aproape toate filmele au cate un cadru intitulat camp cu stalpi de telegraf. Si mai e o moda in filme… sa se vomite, toata lumea vomita acum, dupa ce omoara pe cineva, lumea vomita inainte sa moara, cand sant nervosi, interogati, speriati sau li se apleaca, vomita toti cand vad un mort sau un cacat, daca miros ceva dubios, daca da masina peste ei, daca dau cu masina peste cineva, vomitatu era ceva destul de exclusivist si-l gaseai doar in comediile proaste americane, acum vomitatu nu mai are granite, se vomita si-n filme bune si foarte bune, se vomita-n scurt metraje, in animatii, se vomita peste tot, ce sa mai… am vomitat si eu la viata mea, si am vomitat numai din motivul din care nimeni nu vomita-n filme, de la alcool, defapt se vomita si de la asta… Da’ nu santem aici ca sa vorbim de voma, santem aici ca sa vorbin de stalpi de telegraf, relee si cabluri electrice. Iti prezint aici mai jos un japonez, un rus, un roman s-un danez.
Cha no aji (The Taste of Tea)
Kak ya provyol etim letom
Occident
Frygtelig lykkelig (Terribly Happy)
Le recomand pe toate, de ce nu. Nu cred ca se vomita in niciunu', si treaba cu femeele nebune cre ca are legatura cu cel putin unu dintre ele.

Niciun comentariu: