duminică, 13 februarie 2011

Dubla 3 (CCLXXVIII) Face Off

Cand am vazut prima oara Face Off ma uitam la filme putin mai altfel, adica nu prea intelegeam ca un film prost poate sa fie bun prin faptul ca-i entertaining, ce era iesit din comun si imposibil de efectuat in laborator mi se parea o prostie, adica, ce dracu, doi oameni, unu mai urât ca altu isi schimba mufele, imposibil, ce film de căcat.
Parca-i si vad pe aia la un brainstorm sparţi pe cocaina si rupti pe burbon: frate, fii atent aici, il luam pe Travolta si-l facem sa-si schimbe mufa cu… cu cine… cu Nicolas frate, cu Nicolas Cage… pauza… urmeaza un râs fanatic colectiv… pauza… unu' inca mai râde in spate pe undeva... linişte deplina... hai mobilizarea, de maine-ncepem filmările.

Acum eu nu stiu care-i treaba cu John Woo (acest Martin Scorsese al Asiei, cum ii zice Van Damme), in sensu’ de “Is he for real?”, eu cred ca-i ca un fel de maimuţă la Hollywood, face prostii simpatice, ca o maimuţă, se caca pe covor da’ n-ai cum sa te superi pe ea ca ia uite cum desface banana si-si pune coaja in cap, ia uite ce bine-i sta cu papion… awww, si-a mirosit degetu’ pe care l-a bagat in cur, e outrageous si cute in aceeasi masura si-n acelasi timp. Si dupa ce ca nu prea stiu eu care-i treaba cu Woo, asta-l mai baga-n film si pe Cage, care-i cam singurul actor evar pe care nu-l dibuiesc, care-i treaba cu Cage? Nu stiu. E un actor bun? e mediocru? e prost? Raspunsul la aceste intrebari e desigur DA.Travolta si Cage au niste stiluri foarte aparte de a juca, mai excentrice asa (ca sa fiu dragut)… si sa-i vezi cum se chinuie sa se joace unu’ pe celalant e o nebunie… bine, nu-nteleg de ce incearca sa faca asta, nu prea face sens, ca ei trebuie sa se comporte ca personajul celuilant, da’ ei se apuca sa joace invers, fac schimb de stiluri actoricesti cum ar veni, cacat… e complicat si oricum nu prea le iese… da’ incearca, si la sfarsitul zilei asta-i tot ce conteaza.
Face Off a atins deja statutul de S.E.C. (sunday evening classic).
De ce dracu’ ar face cineva o piruetă in timp ce se-mpuşcă cu altcineva?

Un comentariu:

axl spunea...

I'm not a huge Nicolas Cage fan. Din filmul ăsta mi-a plăcut ideea aia cu cizmele metalice pe podea magnetică.