sâmbătă, 30 aprilie 2011

Dubla 3 (CCCXXVI) Essential Killing

Asa… mie-mi place Vincent Gallo, nu stiu exact de ce, cred ca doar din cauza de Buffalo 66 ca altceva memorabil n-a facut, poate doar aparitia aia scurteanu din 99 Problems a lu JayZ, mda, ala-i un clip destul de tare. In rest Gallo aprare in niste filme, nu stiu cum sa zic, destul de proaste si eu zic ca-i pacat, ca are mufa interesanta si nu-i actor prost.
Essential Killing nu face exceptie, desigur. EK are o idee interesanta, un “om”, nu se stie exact ce-i cu el, sa zicem ca-i taliban, e prins de americani, scapa si incerca sa supravietuiasca printr-un peisaj de iarna poloneza.
E un cliseu care apare in majoritatea filmelor cu muribunzi prin padure sau desert de care m-am cam saturat, pac lesina omu si vine in filmele americane indianu, il tareste-n cort unde ii canta si umple de pene drumul spre insanatosire, in altele mai europene eroii-s salvati de o femeie care traieste singura-n munti, o femeie careia cand ii bat la usa autoritatile nu-l da-n vileag pe proscris, de ce ar face-o? Bine, EK asta are toate cliseele din filmele cu fugitivi, alunecatu’ pe zapada sau iarba intr-un lac, smecheria cu legatul unei bucati de imbracaminte de un animal care fuge in directia celanta ca sa bulverseze ogarii si cate si mai cate, da’ poate chestiile astea chiar se intampla de absolut fiecare data cand cineva e urmarit de altcineva, n-am de unde sa stiu.
Mai e si bucata asta total gratuita cu niste waterboarding, asa, ca-i la moda.

Niciun comentariu: