luni, 2 mai 2011

Dubla 3 (CCCXXVIII) Monsters - SPOILER la maxim

Monsters e un low budget despre un fotograf bădăran si-o blonda generică care vor sa ajunga din Mexic in SUA, ca sa faca asta trebuie sa treaca printr-o zona infectata. Infectata cu ce? Nu se stie, vom afla mai tarziu. In zona asta si putin pe langa, americanii si mexicanii lucreaza impreuna ca sa omoare niste calamari de 100-150 de metri, ceea ce e destul de cul pentru americani pentru ca in sfarsit au si ei niste ţinte concrete pe care nu le pot rata, sant chiar acolo, cateodata au si niste luminite rosii cu care-si semnaleaza prezenta-n noapte, daca nu-si aprind luminitele o sa fulgere ca sa li se vada siluetele.
Sefu’ fotografului ii zice respectivului sa se duca si sa se intereseze de fi-sa pentru ca hotelu la care statea a fost atacat de niste war of the worlds martian-ripoffs. Blonda e ok, s-a julit putin la mana (desi hotelu’ e o gramada de moloz) si banuiesc ca si-a pierdut mobilu’, nimeni n-are mobile-n filme, sau daca au n-au semnal. Incep dialogurile sirop-standard “promite-mi ca o sa ai grija de fata mea!”, “tatal tau imi da 50.000 de coco pentru o poza cu un copil omorat de-o creatura, stii cat imi da pe una cu un copil fericit? Nada!”. Trecem peste.
Hai sa luam trenul pana langa zona infectata si dup-aia feribotu’ pana-n SUA, de ce nu avionu’? nu se stie, banuim ca zona infectata se intinde si pe verticala pana pe la vreo 10.000 de metri, poate chiar mai mult. Da’ avioanele pot sa faca si ocoluri, dracu stie, clar e ca iau trenu. Fotografu’ in tot timpu asta vrea s-o loveasca pe blonda chiar daca stie ca-i logodita, are texte destul de ieftine da’ blonda râde. Ajung la feribot, dau 5000 de coco pe un bilet pentru ea, plecarea-i maine, flacau mai are timp sa loveasca ceva, ies in oras, se distreaza da’ se si intristeaza cand trec pe langa poze de copii mexicani cu lumanari aprinse langa ele. Se abtiguiesc si se retrag la dormitor, blonda iar ii taie macaroana, nu-i bai, flacau’ angajeaza serviciile unei mexicance.
De dimineata, inainte sa plece, blonda trece pe la el ca sa flirteze putin, vede doo picioare tuciurii care-i ies flacaului de sub cerceaf si fuge suparata, ce cacat? El fuge dupa ea in chiloti “stai tu, ce-ai?”. In acest timp mexicanca face curat in camera, fura si pasapoartele ca sa faca filmu’ mai interesant, mexicancele…
Ce cauta pasaportu' ei la el in ghiozdan?
Ce o sa faca acum personajele noastre, fata nu mai poa’ sa ia feribotu’, pisi cam acum spera c-o sa moara amandoi in chinuri, nu se intampla asta desigur, pisi…
Mai exista o singura sansa, le zice omu care le-a luat 5000 de coco pe bilet, 10.000 de coco ca sa-i puna la dispozitie cele necesare ca s-o ia pe jos, calauze, masca de gaze, etc.
N-au atatia bani, blonda valorifica inelu de logodna pentru treaba, diamantele se pare ca-s destul de mari ca ramane de inca un pass, vine si flacau’, super.
Hopa-ntr-o masina, sari din masina-n barca, da-i in amonte, buf, se strica motoru’, se lasa noaptea, una d-aia intunecata rau, ceva se misca-n apa pe langa ei, e un avion care pluteste (hmm), niste tentacule il trag la fund, astia din barca fiind in bezna ce crezi ca fac? Simplu, ţipă unu la altu, aprind lanterne si ala mic face poze cu bliţ. Motorul se repara exact la timp si scapa. Ajung la mal unde-s preluati de un grup de vreo 6-7 mexicani inarmati, fotografu’ nu intelege de ce au aia arme.
Creaturile alea scot un sunet care aduce cu un fel de Predator incrucisat cu niste Alien si-o vaca, cum o ard ei prin padure se aude sunetu ala, suspans, stati linistiti, sant niste vaci.
Nimeni nu poarta masti de gaze, doar cadavrele, mortii au masti de gaze care le atarna intr-un fel, deci se pare ca-i mai bine sa nu le pui pe mufa. Cum e infectata zona asta si de ce apar asa de multe masti de gaze nefolosite-n film? Mexicanii explica, nu pot sa reproduc accentul, padurea e infectata cu oo extraterestre care cresc in copaci, se tarasc dup-aia in rau, ajung in mare, cresc si se intorc dup-aia ca sa repete ciclu, calamari-s un fel de somoni se pare. Americanii arunca dincandincand cu chestii toxice prin padure ca sa scape de oo, desi nu e sigur ca fac asta. Deci e zona infectata pentru ca-s oo acolo sau pentru ca se arunca cu arme chimice? Mexicanii ne raspund: Da.
Atac extraterestu nocturn, desi e terestru cum ar veni, mor toti inafara de astia doi, pisi inca spera, se refugiaza-ntr-un volsvagan d-ala de hipioti si se trezesc odihniti de dimineata (pisi zice ca-i cu substrat). Cum reusesc sa adoarma dupa ce-i vad p-aia sfartecati p-acolo e un mister.
Da-i per-pedes, blonda face foarte des pipi, da’ e ok pentru ca asta e cam 90% din dezvoltarea acestui personaj. Odata cand face pipi vede ceva intr-un luminis, ce sa fie, pai inca santem in Mexic, e un zigurat desigur (Paximo zice ca-i piramida si poate e mai bine sa-l ascultam). Hopa sus, de unde se vede granita cu SUA (hmm), un mare zid. La granita nimeni, dupa granita oras american pustiu cu hobo nebun impingator de carucior care te sperie “cichi-cichi-bau-bau!”. Pisi acum nu mai spera nimic.
Uite o benzinarie pustie in departare cu toate luminile aprinse si cu telefoane care functioneaza, totul e intact, nici macar un geam spart, produsele neatinse-n rafturi, se suna 911, “o sa vina cineva sa va ia”.
Blonda vorbeste la telefon cu logodnicu’, e un moment emotionant. Flacau’ vorbeste cu un copil nelegitim d-al lui pe care i l-a trantit uneia cu care a stat doo luni mai demult, e alt moment emotionant, se suspina.
Se aude un muget, apare o lighioana, e mare si are sclipiri rosiatice, isi arunca vreo doo tentacule in benzinarie care o cauta pe blonda, n-o gasesc, era ascunsa dupa un raft. Dup-aia tentaculele se reped la un televizor de p-acolo care se intampla sa fie aprins si se lipesc de el, pare ca lighioana suge ceva energie de la TV, pisi zice ca-i cu substrat, blonda scoate televizoru din priza si tentaculele se blegesc, super.
Afara mai apare o lighioana, sant doo acum, se apropie una de alta si-si freaca tentaculele intre ele, scot luminite rosii, blonda si fotografu se uita la ele din camp deschis de parca nu le mai pasa, se uita cu un awww d-ala extrem de parca “ ia uite ma, ele vor doar sa se iubesca si noi le dam cu bombe”. Blonda ia exemplu de la lighioane si pupa fotografu’. Vin americanii si-i salveaza. Sfarsit.
Pe drum sant atacati de treburi si ea cred ca moare, el urla ca nu-i drept, o ia-n brate si fuge cu ea (asta se intampla la-nceputu’ filmului).

Niciun comentariu: