joi, 5 mai 2011

Dubla 3 (CCCXXXIII) Reign Over Me

De ce insistă holiudu sa bage actori de comedie proasta in roluri serioase din filme serioase? Bine, cat de serios poate sa fie un film holiudian, sau un film in general? Nu stiu. Il avem pe Adam Sandler, fiul satanei care joaca rolu’ unui post-traumatic stresat de moartea familiei lui la 9-11 sau 11-9 cum ar zice un om normal, nevasta si niste fete, asta-ti zice repede imedebeu’, desi in film se afla abia pe la sfarsit. Atentie a fost un spoiler! Si-l mai avem pe ala din Hotel Rwanda, pisi ii zice Mobutu, da’ pisi le zice Mobutu tuturor intunecaţilor din filme “ăsta nu-i Mobutu ăla din Hotel Rwanda?”, “asta nu-i Mobutu ala din The Last King of Scotland?”, cred ca-i putin cam rasială.
Eee si ăstia doi sant dentişti, au fost colegi in facultate, Mobutu profeseaza, Zohan nu prea mai profeseaza pentru ca tot timpul ii e ocupat de cheltuirea unui mosteniri sau ceva de la stat, de jocuri video si de batutu la tobe, o arde sandi, vezi bine pentru ca sufera si refuza sa-si aminteasca de existenta mortilor lui dragi. Zohan e si sandilau, intr-un fel holiudian, toata lumea e like aww si aaa, “ai nevoie de ajutor”, “trebuie sa vorbesti cu cineva”, “ai stres post traumatic dizordar si noi toti vrem sa te ajutam”si el tranteşte veioze pe jos si arunca revistele de pe masa ca nu vrea.
Mai are cineva inafara de americani PTSD? Dracu’ stie.
Reign over me e american in toate felurile alea in care ceva siropos american e american si-ti dai seama cat de bălălău esti ca te uiţi la el abia dupa jumatate cand nu simţi absolut nimic pentru un om care boceşte dupa o nevasta si 3 copii. Nu lipsesc desigur montajele astea cu oameni care se distreaza, niste male bonding in cazul asta.

Niciun comentariu: