duminică, 9 ianuarie 2011

Dubla 3 (CCLI) Everybody's Fine

Care-i treaba cu De Niro? Cum poate cineva sa ajunga de la Taxi Driver la Meet the Fockers? De la Raging Bull si The Deer Hunter la Righteous Kill si Ronin ? Habar n-am, banuiesc ca varsta si-a zis cuvantu’, cam in intervalu 50-60 de ani De Niro a expirat. Casino cred ca-i ultimul lui film bun… si e din ’95… a mai jucat in vreo 30 de filme de atunci, aproape toate gunoi, cu cateva exceptii desigur, exceptii care n-au fost salvate de talentul lui fantastic ci de calitatea filmelor.
Righteous Kill cel putin e un spectacol macabru unde face echipa cu Pacino dand astfel nastere unui duo de politisti septuagenari sexi si viteji care tavalesc bunaciuni si evita prin nu stiu ce metode pensionarea… la fel si Everybody’s Fine, un film care s-a vrut european da’ n-a reusit sa fie asa pentru c-a fost facut in america de americani.

E.F. e o poveste mult prea sentimentala, si cand zic sentimentala zic greata-somn-sila-da-te-dracu-sentimentala cu un Robert hodorog care e trist si singur ca i-a murit nevasta si copiii nu-l baga-n seama… hotaraste deci sa tranteasca un road trip (le plac americanilor road tripurile) si sa-i surprinda pe toti 4 cu o vizita, 4 vizite mai exact.
Pe parcursul filmului sentimentalismu se transforma-n sirop si eventual in melodrama, Robert se uita la copiii lui maturi si-i vede mici, cum erau ei odinioara, facandu-i cu mana sau alergand spre el intr-o muzica vesela si trista-n acelasi timp care-ti face palmele sa transpire. Sant atatea chestii in neregula cu E.F. ca nici nu stiu de care sa ma leg, spre sfarsit deja sant scene la care te uiti cu rusine, ca la emisiunile de divertisment romanesti.
E aproape trist sa vezi legende d-astea ca De Niro imbatranind si facandu-se de ras… si totusi filmele alea ale lui de prin 70-80 sant atat de bune incat dac-ar mai face inca 100 de ani de comedii proaste si filme siropoase, per total tot ar fi un actor extraordinar.
Daca esti tentat vreodata sa vezi un film pe subiectu’ asta, cu un hodorog care s-a prostituat ceva mai putin, poti sa te uiti cu incredere la About Schmidt.

2 comentarii:

axl spunea...

Mda. Cam aşa e.
Tocmai ce-am dat jos Stone, cu De Niro, Mila si Ed Norton. Surpraizingli, l-am dat jos pentru Norton.

tusat spunea...

Pai si eu p-asta il luasem pentru Sam Rockwell.