duminică, 16 ianuarie 2011

Nu e doo ca recuzita de sefeuri

Mda, ca tot ziceai de Ex Mchina, cu cat vezi mai multe chestii cu atat faci mai multe conexiuni. Intre Appleseed Ex Machina animatia si Ex Machina comicu’ nu e decat o legatura de nume care vine de la Deus ex Machina banuiesc, suna bine si misterios latina.
E si cum ma uitam eu aseara la The Twilight Zone, intr-unu dintre episoade, nu conteaza care, am vazut masina asta (machina daca vrei), care a aparut prima oara in Forbidden Planet care la randu’ ei a aparut la Dubla 3. Masina e putin tunata faţa de original, i-au pus scaune mai confortabile si un portbagaj se pare.
Cred ca era o nebunie in perioada aia cu recuzita de filme S.F., erau caracatiţe mecanice cu cariere mai lungi decat Marilyn Monroe, paianjeni care jucau in sute de filme, arme care erau pe rand si ale extraterestrilor si ale oamenilor… in mare parte pentru ca majoritatea sefeurilor din 50-60 erau low-budgeturi, veneau unii cu fonduri si faceau un film ca Forbidden Planet cu masini, roboti, arme si ozeneuri si dup-aia veneau toti saracii si le inchiriau de la studiou ca sa iasa mai ieftin. Primele doo poze-s din F.P.(1956) si celelante doo-s din T.T.Z.(1961)

Niciun comentariu: