duminică, 16 ianuarie 2011

Dubla 3 (CCLIX) Rosencrantz & Guildenstern Are Dead

Sant unele filme care se multumesc cu a multumi multimea si nu se abat de la calea aia batuta, nu-si asuma riscuri… si mai sant unele care nu se jeneaza sa vina cu idei extraordinare, filme la care cand te uiti n-ai cum sa nu-ti zici: Da coaste, asta-i altceva. Rosencrantz & Guildenstern Are Dead e unu dintre filmele alea. Rosencrantz si Guildenstern sant doo personaje foarte secundare din Hamlet da-s principale in Rosencrantz & Guildenstern Are Dead, film regizat de Tom Stoppard inspirat de piesa de teatru Rosencrantz & Guildenstern Are Dead de Tom Stoppard. Filmu’ isi propune ca si pesa banuiesc, sa urmareasca personajele astea doo si ce fac ele in timp ce principalii taie si spanzura. Ce fac personajele secundare cand n-au replica si nu-s in cadru? Sant intr-un fel de limbo ca Cartman? Mmm, nu neaparat.
R&GAD e unu’ dintre cele mai elaborate filme pe care le-am vazut vreodata, face o treaba foarte buna in a arata confuzia peronajelor astora care nu-s conturate destul, care ajung de colo-colo fara o detaliere a drumului, care au destinul prestabilit, etc… Bun.

Un comentariu:

axl spunea...

Aici e şi-o poveste mai ascunsă, să zic aşa, în Hamlet ăia doi reprezintă hermeticul şi masonicul.
Rosencrantz derivă în Rosenkreutz, care-i tata lor, tata rosa-cruceenilor, deci roza-cruce, rozacruceeni. Şi sper că nu-i nevoe să arunc cu titluri precum Fama Fraternitas, Confessio Fraternitas sau Nunţile chimice ale lui Christian Rosenkreutz. Pe când Guildenstern derivă în Guilderstone,care-i Ghilda de Piatră, adică Stone Guild, care ne duce la Freemasons, e clar.
Dar astea-s poveşti.