marți, 21 iunie 2011

Dubla 3 (CCCLX) The Descent Part II

The Descent doi începe cam stupid, se pare că traumatizata din unu a supravieţuit şi-a şi ieşit din peşteră da nu ştiu cum se face că şi-a pierdut memoria. Un şerif din ăla american care aduce cu şerifu ăla care l-a tot sâcâit pe Rambo în Rambo unu (care by the way e un film foarte bun) are ideea năstruşnică de a forma o echipă de speosalvare din care să facă parte şi aia. Şi aşa fătuca se întoarce în peşteră, unaware.
Acuma, şefu echipei de salvare, altu decât şerifu, e cel mai prost construit leader pe care mi-a fost dat să-l văd. În mijlocu peşterii o admonestează pe una că nu are grijă de lanternă şi în timpu ăsta îi tot bagă lumina în ochi, ceea ce e clar un no go în peştereală, se pierde toată adaptabilitatea retinei la condiţii de lumină slabă. După care le bagă lumina în ochi şi ălorlanţi tot strigând look at me, look at me. Apoi, când tot aia cu lanterna rămâne blocată între nişte bolovani din cauza, fireşte, unei prăbuşiri de peşteră, ăla ţipă la ea aproape isteric don't panic, don't panic, deşi păsărică dădea dovadă de un calm exemplar. Tot speologu pulii le spune ălorlanţi că this place is thousands of years old. Mda, make that hundred thousands.
Printrun oarecare concurs de împrejurări traumatizatei, care am impresia dar nu-s foarte sigur că-i jucată de altă actriţă, îi revine brusc memoria şi, inexplicabil pentru mine şi cred că pentru toată lumea, îi ia la bătaie pe ăilanţi din echipa de salvare şi lasă vreo doi laţi şi-apoi o ia la fugă prin galerii, afundându-se şi mai mult în peştera infestată de creaturile de care tocmai scăpase cu viaţă cu nici dooşpatru de ore înainte. Da, doiu se petrece a dooa zi după unul. Ceea ce face cu atât mai ciudat faptul că arătările sunt mult mai urâte, dacă c-o zi înainte (în unu adică) păreau cât de cât naturale acum aduc mult şi mai mult cu liliacu ăla uman în care s-a transfomat Gary Oldman în Dracula, în dubla când dă foc la cruce cu puterea minţii şi bătând din picior. Tot aşa, de la o zi la alta, literally, arătările au dobândit gheare cu care sfâşie carnea de pe os. Asta-mi aduce aminte de raptorii din Jurassic Park care, de la film la film, deveneau tot mai împenaţi.
O altă prostioară, în exact acelaşi loc în care în unu cineva cade vreo 5 metri în apă în doi altu cade mult de tot în abis. Încă o chestie hazlie, presupun că se încadreză la eroare de recuzită sau ceva, un blocator cu totul şi cu totul de metal pluteşte liniştit vreo 7 secunde şi presupun c-ar fi plutit mult şi bine dacă nu s-ar fi schimbat cadrul, după cum se poate observa şi în dubla de mai jos.
De ce să mint, doiul n-a fost infect. A avut mai mult B-movie gore d-ăla penal, lumină mult mai proastă în sensul de mult prea multă pentru o filmare de peşteră, actori mai proşti şi plot oarecum stupid, adică când am văzut că aia are amnezie am vrut să-l închid şi să mă culc dar am rezistat impulsului. Dar a avut şi-un twist frumuşel la final, şi când zic final zic final final, că un twist a mai avut şi pe la trei sferturi da ăla era atât de previzibil că mi-a venit greaţă.

Niciun comentariu: